Составен од компоненти од галванизиран лим и прилагодлив според сите облици и големини на чад, Gemi основниот вентилатор за оџак е идеален за целосно отстранување на проблемот со чад и помагање на каналот за чад подобро да се извлекува.

Основниот модел на Gemi екстрактор за чад обезбедува отпорност до 300°C и вшмукување од 2500 m³ на час.

Работата е загарантирана со мала контролна единица која овозможува промена на брзината на вшмукување и вклучување и исклучување.

 
Aspiratore Baseоџакот вентилатор Покривни вентилатори принуден нацрт со вентилатор Fansубители на висока температура отпорни на топлина за сауна принуден нацрт со вентилатор вентилатори за оџакот вентилатори за отстранување за чад екстрактор вентилатор качулка Gemi
  • -39,94%
  Основниот модел на правосмукалката на оџаци е извлекувач на чад што го отстранува чадот од оџаци печки скари шпорети и многу други. Исто така наречен електричен извлекувач на чад или бришач на оџаци, тој е опремен со 6- брзински регулатор што ќе го направи провевот во вашиот оџак одличен... Отпорен до 300 степени.. 3...
  299,00 €497,80 €Редовна цена-39,94% offЦена
  Aspiratore Baseоџакот вентилатор Покривни вентилатори принуден нацрт со вентилатор Fansубители на висока температура отпорни на топлина за сауна принуден нацрт со вентилатор вентилатори за оџакот вентилатори за отстранување за чад екстрактор вентилатор качулка Gemi
   • -39,94%
   Основниот модел на правосмукалката на оџаци е извлекувач на чад што го отстранува чадот од оџаци печки скари шпорети и многу други. Исто така наречен електричен извлекувач на чад или бришач на оџаци, тој е опремен со 6- брзински регулатор што ќе го направи провевот во вашиот оџак одличен... Отпорен до 300 степени.. 3...
   299,00 €497,80 €Редовна цена-39,94% offЦена
   ASPIRATORE BASE Tirafumo Tiracamino Aspirafumo Comignolo Fumaiolo Torrino Elettroaspirafumo per camini caminetti barbecue forniASPIRATORE BASE TONDO Gemi Tirafumo Tiracamino Aspirafumo elettrico Comignolo Fumaiolo per camini barbecue
    • -40,68%
    Основен модел на правосмукалка за оџак е извлекувач на чад што го отстранува чадот од оџаците печките скарите шпоретите и уште многу други. Исто така наречен електричен извлекувач или бришач на оџаци тој е опремен со 6 брзински регулатор што ќе го направи провевот во Вашиот оџак одличен... Отпорен до 300 степени. 3...
    319,00 €537,80 €Редовна цена-40,68% offЦена
    ASPIRATORE BASE Tirafumo Tiracamino Aspirafumo Comignolo Fumaiolo Torrino Elettroaspirafumo per camini caminetti barbecue forniASPIRATORE BASE TONDO Gemi Tirafumo Tiracamino Aspirafumo elettrico Comignolo Fumaiolo per camini barbecue
     • -40,68%
     Основен модел на правосмукалка за оџак е извлекувач на чад што го отстранува чадот од оџаците печките скарите шпоретите и уште многу други. Исто така наречен електричен извлекувач или бришач на оџаци тој е опремен со 6 брзински регулатор што ќе го направи провевот во Вашиот оџак одличен... Отпорен до 300 степени. 3...
     319,00 €537,80 €Редовна цена-40,68% offЦена

     Questions and Answers

     Која е разликата помеѓу различните модели на екстрактори на чад?

     Основниот модел има вшмукување капацитет од 2500 m³ / h, 3-годишна гаранција и може да издржи до 300 степени. Професионалниот модел може да издржи до 700 степени (затоа, исто така, во случај на оган оган) и се препорачува ако имате оџак помал од 3 метри. Исто така, има 6-годишна гаранција и смрди во 3800 m³ / h. Моделот на челик е вграден целосно во нерѓосувачки челик AISI 304, материјал кој обезбедува поголем отпор кон корозија и соленост и затоа со текот на времето. Таа има вшмукување моќ од 3800m³ / h и отпор до 700 °, загарантирана за 8 години. На врвот на опсегот понуден од Gemi е професионален модел на бакар, отпорен до 700 °, со 10-годишна гаранција и способен за цицање 3800 m³ / h. Фан од нерѓосувачки челик се спротивставува на корозија и соленост. Таа е целосно насликана однадвор (вклучувајќи ја и основата) и затоа е погодна за оние кои бараат повеќе естетски пријатен производ.

     Дали вентилаторот за екстракција на оџакот исто така извлекува топлина?

     Нашиот електричен чад екстрактор има 6-брзински регулатор, така што само треба да го поставите на брзини од 1-2 за да помогнете во извлекувањето на чад природно, но не и топлина. Во суштина, на првите две брзини, ние не се менуваме на било кој начин нормално функционирање на камин, кој нормално би растел многу мала количина на топлина во чадот што се издигал во цевката за излив. Фан на Gemi Chimney го цица чадот што инаку ќе влезе во куќата и затоа, секако, нема да произведе никакви топлински извори за внатрешната средина. Јасно е дека ако вентилаторот на оџакот не функционира на шестата брзина (обично со оваа брзина се користи за промена на воздухот во просториите, за да помогне да се стартуваат пожарите или да го цицаат пепелта), со 2500m³ / h (основни) - 3800m³ / h (про) Тоа ќе биде толку моќно што исто така ќе ја всади топлината, бидејќи ќе ја зголеми брзината на согорување на дрвото и, следствено, делумно ќе ја намали топлината. Научните студии покажаа дека екстракторот за чад од GMI може да ја контролира загубата на топлина, така што е препорачливо да се користи оџак за да се спречи загубата на топлина. Ова може да се види во милиони задоволни клиенти ширум светот од 1983 година, кога беше создаден првиот фанови на Gemi Chinney.

     Која е големината на екстрактор за чад од оџакот?

     Основата на вентилаторот за електричен оџак е стандардна 43x43 cm, висината е 35 см, без загради. Со оглед на загради тоа е 50 см. За поспецифични мерења, дијаграм прикажување на мерењата на секој поединечен дел од електричниот кабен екстрактор вентилатор е достапен на нашата веб страница.

     Дали вентилаторот за екстрактор на електричен камин се користи за намалување на чад?

     Функцијата на екстрактор на чад е да го регулира нацртот на оџакот, со цел да се реши проблемот со чад во оџакот, печката, шпоретот, скара и да се репродуцира природниот нацрт на оџакот.

     Како да се соберат Gemi екстрактор чад екстрактор?

     Собранието на оџакот чад екстрактор е do-it-себе. Погледнете го упатството за упатството на производот за да го собрате лицето на оџакот. Ако наидете на проблеми со инсталацијата на вентилаторот за екстрактор, можете да побарате помош од електричар или ѕидар. Ако имате било какви сомневања за инсталацијата на производот (на пр. Поврзување на жици, регулатор за брзина итн.) Нашите специјализирани техничари ќе ви бидат на располагање преку е-пошта, разговор или телефон.

     Со квадратна оџак и внатрешна цевка, кој модел треба да го купам?

     Ако имате квадратна оџак со цевка со иста висина како ѕидарска, прво мора да го затворите јазот помеѓу цевката и ѕидарството, а потоа да го инсталирате навивачот на оџакот директно на ѕидарството. Слично на тоа, ако цевката е само неколку сантиметри (или инчи) висока, цевката мора да се доведе до иста висина како ѕидарството. Во оваа ситуација треба да го купите моделот на вентилаторот на оџакот со квадратна основа, прилагодлив и за правоаголен оџак.

     Може ли да го инсталирам екстракторот за чад директно во оџакот?

     Можно е, но мора да ги разгледате димензиите на навивачите на оџакот. Инсталирањето на изложбата на чад може да се направи на два начина: Елиминирање на капакот на оџакот, а потоа инсталирање на вентилаторот на оџакот, или вметнување во внатрешноста на оџакот на оџакот чад екстрактор, нарачување во овој случај чад екстрактор без капа.

     Дали е можно да се води кабелот во оџакот?

     Да, тоа е можно. Постојат два начини да се направи електричното поврзување: со 3 x 1.5 кабел (за да се изврши надвор од оџакот до регулаторот за брзина) со цел да се продолжи првиот метар прикачен на вентилаторот на оџакот. Или можете да направите внатрешна врска со оџакот со нашиот висок температурен отпорен кабел, кој можете да го купите одделно со избирање на саканата количина во опаѓачкото мени според колку метри ви треба.

     Колку долго можам да го напуштам екстракторот за чад од оџакот?

     Нема временско ограничување. Екстракторот за чад од оџакот може да работи цел ден без никаков проблем.

     На кое растојание од пламенот треба да биде поставен вентилаторот на оџакот?

     Професионалниот вентилатор за камини може да се инсталира на било која висина, дури и на обоени од 1 метар. Од друга страна, основниот модел на навивачите на оџакот се препорачува за оџаци над 3 метри.

     Ако моќта излегува, а вентилаторот на оџакот се исклучува, дали го приклучува излезот за чад?

     Не, вентилаторот на оџакот не го приклучува штекерот за чад ако е исклучен. Поради оваа причина е можно да се вклучи навивачот на оџакот само во одредени ситуации, на пример, кога ќе се подигне вратата на шпоретот или во случај на силен ветер.

     Ако врне дожд, водата ќе влезе во оџакот?

     Не, основата на екстракторот за чад од оџакот е зголемена за да се спречи инфилтрацијата на водата во случај на дожд.

     Дали вентилаторот на оџакот го решава проблемот, исто така, во случај на силен ветер?

     Секако, нашиот оџак фан е погоден во случај на силен ветер, бидејќи го решава проблемот на чад.

     Може ли да се монтира на многу висок оџак?

     Да, благодарение на всисната моќ на навивачите на оџакот нема проблем дури и на оџаци подолги од 50 метри.

     Може ли да се монтира на тркалезна база?

     Да, ние ги доставуваме адаптерите за кружни дупки (оние наведени во паѓачкото мени на производот). За да нарачате адаптерот, едноставно изберете го кружниот грип и изберете ја големината на адаптерот што сакате да го купите од опаѓачкото мени. Треба да го земете во предвид надворешниот дијаметар, бидејќи нашиот адаптер за дупки се вклопува надворешно на својот излез. Ако оџакот има надворешен дијаметар од 25 см, идеалниот адаптер за оџак ќе биде 25 см во паѓачкото мени.

     Дали оџакот е екстрактор на чад бучна?

     Не. Фан за оџакот молчи по секоја брзина. Се разбира, ако го поставите на шестата брзина, вентилаторот прави повеќе од 1300 револуции во минута, така што ќе слушнете мал звук за потпевнување. Но, за решавање на проблемот со чад, вентилаторот треба да се користи при мали брзини, од првата брзина до третата брзина. На овие брзини притисокот на звукот не надминува 38 dB, i.e. нула бучава.

     Колку го тежат обожавателот на оџакот?

     Тежината на вентилаторот, со исклучок на регулаторот за брзина, е околу 20 кг.

     Каде треба да се инсталира регулаторот на оџакот?

     Регулаторот на вентилаторот на оџакот за камини мора да биде поврзан со тековната 220 V и може да се инсталира во било која област, важно е тоа што не е поставена во близина на изворите на топлина. Всушност, во регулаторот на навивачот на оџакот има трансформатор кој работи на високи температури.

     Неодамна го купив навивачот на оџакот, кога го вклучав на првата брзина што не функционира, зошто?

     Не постои проблем, чадот екстрактор работи нормално. Фан за оџакот е дизајниран за да обезбеди нормално вклучување на внатрешните лежишта. Навивачот првично треба да се стартува со поголеми брзини и по неколку минути може да се префрли на помали брзини. Овој начин на работа треба да се следи само за првиот месец, по што исто така ќе работи со помали брзини.