Особено погодна за мобилни огради на големи животни како коњи и ждребиња, електричната лента е идеална за да се зголеми видливоста на електричната ограда.

Изработена од челични проводници со висококвалитетен материјал, електричната оградна лента е издржлива и отпорна на сите временски услови и УВ зраци.

Fettuccia arancione 8mm 400 MT. per recinto elettrico, recinti elettrici, recinti elettrificati, recinzioni elettrificateFettuccia 8mm 250 MT per Recinzione Elettrica Recinti Elettrici Recinti Elettrificati Recinzioni Elettrificate per animali caval
  • -30%
  Gemi Elettronica Жица 250 МТ 2.2 мм2 за Електрична Ограда Наелектризирани Огради Наелектризирани Огради за животни кучиња крави коњи свињи кокошки Жица Спроводник 250 МТ- 2.2 mm2 за Електрична Ограда Наелектризирани Огради Спроводници:4 жици за одлична спроводливост-УВ отпорни 0.5 ohm/h –многу низок губиток на струја...
  13,90 €19,85 €Редовна цена-30% offЦена
  Fettuccia arancione 8mm 400 MT. per recinto elettrico, recinti elettrici, recinti elettrificati, recinzioni elettrificateFettuccia 8mm 250 MT per Recinzione Elettrica Recinti Elettrici Recinti Elettrificati Recinzioni Elettrificate per animali caval
   • -30%
   Gemi Elettronica Жица 250 МТ 2.2 мм2 за Електрична Ограда Наелектризирани Огради Наелектризирани Огради за животни кучиња крави коњи свињи кокошки Жица Спроводник 250 МТ- 2.2 mm2 за Електрична Ограда Наелектризирани Огради Спроводници:4 жици за одлична спроводливост-УВ отпорни 0.5 ohm/h –многу низок губиток на струја...
   13,90 €19,85 €Редовна цена-30% offЦена
   Fettuccia 4 cm 100 MT per recinto elettrico recinti elettriciFettuccia 4 cm 100 MT per recinto elettrico recinti elettrici recinti elettrificati recinzioni elettrificate per animali cani mu
    Gemi Elettronica Лента 4 cm 100 МТ за електрична ограда електрични огради наелектризирани огради за животни кучиња крави коњи свињи кокошки Gemi Elettronica Ткаенина 4 см 100 МТ Бела за Електрична Ограда Спроводници: 8 жици Должина: 100 МТ УВ отпорна Бела лента за животни кучиња крави коњи свињи...
    19,90 €Цена
    Fettuccia 4 cm 100 MT per recinto elettrico recinti elettriciFettuccia 4 cm 100 MT per recinto elettrico recinti elettrici recinti elettrificati recinzioni elettrificate per animali cani mu
     Gemi Elettronica Лента 4 cm 100 МТ за електрична ограда електрични огради наелектризирани огради за животни кучиња крави коњи свињи кокошки Gemi Elettronica Ткаенина 4 см 100 МТ Бела за Електрична Ограда Спроводници: 8 жици Должина: 100 МТ УВ отпорна Бела лента за животни кучиња крави коњи свињи...
     19,90 €Цена

     Questions and Answers

     Електрична ограда: за што е?

     ГЕМИ Електричната ограда - 100% направени во Италија - се користи за да ги одбрани дивите животни, како што се диви свињи, елени, лисици итн. Целта на електричните огради е да ја заштити територијата од грозни инвазии. Исто така се користи за да содржи животни како крави, овци, свињи итн. Тоа нема никаква врска со лов. Ги имаме сите правни сертификати достапни за производство и продажба на електрични огради. Ова е единственото законско решение за оние кои сакаат да ги заштитат своите насади.

     Дали електричната ограда е опасна за луѓето?

     Електричната ограда за животни не е ниту опасна за луѓето, ниту за животни. Како и со сè, дури и за електрични огради постои стандард кој ги утврдува вредностите што треба да се почитуваат. Оградата Energiser е производ кој емитира наизменични импулси со низок ампераген.

     Што ви е потребно за електрична ограда за диви свињи и други животни?

     За да креирате електрична ограда за животни што ви се потребни: GEMI Energiser - 100% направени во Италија - за огради кои ја носат струјата на оградата, електричен диригент жица за оградата и изолаторите за електрифицирани огради навртувани на мислењата .

     Е 6mm² електрична жица за огради погодни за диви свињи, или дали треба да го земам прашка?

     Дебела електрична жица од 6mm² за огради е погодна за диви свињи и големи животни. Жицата за оградување има цврстина на истегнување до 100 килограми, 8 диригентни жици и дисперзија од 0,15 Ohm / m. Прашањето за електрични огради е погодна за електрични огради за коњи.

     На кое растојание треба да се постават оградите?

     Ние препорачуваме садење на мислења на растојание кое зависи од карактеристиките на земјата; Ако земјата е рамна, ставете еден на секои 5/10 метри, ако е ветровито или нееднаква област, ставете ги поблиску заедно.

     Морам да направам ограда, која електрична жица ја препорачувате?

     Жицата од 2,2 mm² е погодна за мали животни и мали електрични огради. E.g.: Овци, кози, porcupines, зајаци, волци, кучиња, мачки, кокошки, лисици, пауни, мисирки, зајаци, молови, бадтори, ласиви, верверички. Дебела жица од 4 mm² е погодна за средни до големи животни. Пр. Одгледување свињи, елен елен, итн. Жицата од 6 mm² за животински куќишта има струја на истекување од 0,15 OHM / MT, што овозможува да се огради неколку километри и е погодна за големи животни. Е.г.: Диви свиња, елени, крави, мафини, мечки итн.

     Зошто вметнете 3 столбови за заземјување на електричната ограда?

     Заземјувањето е основно за функционалноста на електричната ограда за животните, па затоа се препорачува правилно да го стори тоа. За да го искористат вкупното испуштање на струјата на енергијата, неопходно е да се направи заземјување со вметнување на 3 галванизирани столбови од 1 метар во земјата. Тие мора да бидат поставени на 3 метри, 80 см во влажната земја и 20 см надвор, а потоа да ги поврзете со жолтиот кабел. Заедно со електричната ограда, ние снабдуваме само 1 метар кабел кој мора да биде поврзан со првиот пол. Се препорачува да го стори тоа, каде што постои присуство на вегетација, затоа влажна почва. Суви почвата не е проводен. Според извршените тестови, поставување на 3 столбови во било кој тип на терен, нема да има проблем со функционалноста. Ако ставите само еден удел, моќта на тековната чувствувачка ќе биде помала од нејзиниот опсег, а животните ќе можат да ја преминат оградата.

     Колку долго батеријата трае за преносливиот енергистер, и кој треба да го користам?

     За Energiser B12 доволно е да користите автомобилска батерија од 12V 40AH. Автономијата, ако не постои дисперзија во електричната ограда, е околу 10/12 дена. Инаку трае помалку.

     Морам да ставам 3 жици во електричната ограда. Колку треба да ги ставам?

     Жиците во внатрешноста на електричната ограда мора да бидат вметнати според големината на животното. За мали животни, првата жица во оградата треба да се вметне 20 см подалеку од земјата, а потоа само остави 20cm / 30cm. За животни како диви свињи, диригентската жица за електрични огради треба да остане 30 см од земјата и така натаму. За големи животни, како што се коњи, крави, заедничката нишка треба да се остави на 60/80 см од земјата.

     Тековната е малку далеку од електричниот прилог на животни. Што да се прави? Како да се...

     Ако струјата е далеку од електричната ограда, за вашиот Gemi Energiser - 100% направени во Италија - го имаме високонапонскиот премин кабел кој може да работи на површината или подземјето, без празнење. Со овој кабел е можно да се носи струја на оградата, без никаква дисперзија. Кабелот за електрични огради, исто така, може да се користи за да се приклучи на две огради, а потоа поврзете еден крај на првата ограда, а другиот крај на втората ограда, кога има малку растојание помеѓу една ограда и друга.

     Како да направите спојување на диригент жица за електрични огради?

     Раскрсницата на диригентската жица за електрични огради за животни може да се направи со едноставен јазол помеѓу два краја, се препорачува да ги направите само онаму каде што е потребно.

     Како да се види дали има електрична енергија на оградата?

     За да проверите дали има струја на електричната ограда за животните, само донесете го врвот на шрафцигер со изолирана рачка на неколку мм подалеку од жицата на оградата. Во моментот кога ќе слушнете дека стекнете, тоа значи дека постои струја на електричната ограда.

     Како да ја инсталирате електричната ограда?

     Енергизатор не може да се чува на отворено. Таа мора да се чува во затворен простор за да се спречи оштетување од времето. Со цел да ги испуштите сите негови текови, таа мора да биде заземје со вметнување на 3 галванизирани 1 метри влогови во земјата. Тие мора да бидат поставени 3 метри, 80 см во земјата (влажни) и 20 см надвор, а потоа поврзани со жолто-зелен кабел. Уредот има црвен позитивен кабел на својот излез кој е поврзан со оградата и жолто-зелен кабел кој е поврзан со првиот основен удел. Никогаш не поврзувајте два електронски избори на истата жица, бидејќи двајца импулси може да се откажат меѓусебно, предизвикувајќи проблеми. Можете да поврзете две електроинфеитори на иста ограда, но држете ги на две одделни линии на жица.