Рачките на портите за електричните огради се детал што не треба да се занемари за безбеден пристап до пасиштето.
Онаму каде што има ризици од непријатни електрични удари, рачката делува како изолатор за безбедно отворање и затворање на оградата, без да се прекине електричниот тек на оградата.

Рачките за изолација предложени од Gemi Elettronica се апсолутно отпорни на ниски и високи температури, обезбедуваат сигурна и ергономска рачка и значителна изолациона особина.

Test Kit Recinto Elettrico Bundle
  Откријте го комплетниот прибор за вашата електрична ограда!Изберете ги деловите од приборот, според вашите потреби: 1)Електричен спроводник 2)Изолатори 3)Жица или лента 4)Додатна опрема
  0,00 €Цена
  Test Kit Recinto Elettrico Bundle
   Откријте го комплетниот прибор за вашата електрична ограда!Изберете ги деловите од приборот, според вашите потреби: 1)Електричен спроводник 2)Изолатори 3)Жица или лента 4)Додатна опрема
   0,00 €Цена
   Maniglia per recinto elettrico, recinti elettrici, recinzioniManiglia per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elettrificate
    Gemi Elettronica Држач за електрична ограда електрични огради електрични огради наелектризирани огради Безбеден пристап до земја со пасишта За закачување на изолаторите на држачот од портата и прстенестите изолатори Пластика отпорна на висок напон и опсежна заштита на рацете УВ отпорна како и на лошо времеи...
    0,99 €Цена
    Maniglia per recinto elettrico, recinti elettrici, recinzioniManiglia per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elettrificate
     Gemi Elettronica Држач за електрична ограда електрични огради електрични огради наелектризирани огради Безбеден пристап до земја со пасишта За закачување на изолаторите на држачот од портата и прстенестите изолатори Пластика отпорна на висок напон и опсежна заштита на рацете УВ отпорна како и на лошо времеи...
     0,99 €Цена
     Isolatore doppio gancio per passaggio barriera recinto elettricoIsolatore doppio gancio per passaggio barriera per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elettrif
      Изолаторот со Двојна закачка Gemi Elettronica за премин на пречка на електрична ограда електрични огради налектризирани огради Изолатор со двојна закачка за држачи Намената на изолаторот е да го изолира преминот од струја помеѓу жицата и бандерата.
      1,50 €Цена
      Isolatore doppio gancio per passaggio barriera recinto elettricoIsolatore doppio gancio per passaggio barriera per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elettrif
       Изолаторот со Двојна закачка Gemi Elettronica за премин на пречка на електрична ограда електрични огради налектризирани огради Изолатор со двојна закачка за држачи Намената на изолаторот е да го изолира преминот од струја помеѓу жицата и бандерата.
       1,50 €Цена
       Kit cancello per recinto elettrico con manigliaКомплет за рачка со 2 изолатори со двојни куки за премин со електрична ограда
        Gemi Elettronica Комплет држачи со 2 изолатори со двојна закачка за преминот електрична ограда електрични огради наелектризирани огради Безбеден пристап до земјиште за пасење Пластика отпорна на висок напон и со обемна заштита на рацете УВ отпорна а и на лошо време Функцијата на изолаторот е да да го...
        3,89 €Цена
        Kit cancello per recinto elettrico con manigliaКомплет за рачка со 2 изолатори со двојни куки за премин со електрична ограда
         Gemi Elettronica Комплет држачи со 2 изолатори со двојна закачка за преминот електрична ограда електрични огради наелектризирани огради Безбеден пристап до земјиште за пасење Пластика отпорна на висок напон и со обемна заштита на рацете УВ отпорна а и на лошо време Функцијата на изолаторот е да да го...
         3,89 €Цена
         Kit maniglia cancello 5 metri per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elettrificate Kit maniglia cancello 5 metri per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elettrificate
          Gemi Elettronica комплетот држачи за 5 метарска порта за Електрични огради Електрични огради наелектризирани огради Пружина што може да се продолжи до 5 m ,0 45 mm – електрично спроводлива 1 затегната пружина ПРОИЗВЕДЕНА ВО ИТАЛИЈА”GEMI ELETTRONICA” галванизирана, 5 m Безбеден пристап до земја со пасишта УВ отпорна...
          3,50 €Цена
          Kit maniglia cancello 5 metri per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elettrificate Kit maniglia cancello 5 metri per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elettrificate
           Gemi Elettronica комплетот држачи за 5 метарска порта за Електрични огради Електрични огради наелектризирани огради Пружина што може да се продолжи до 5 m ,0 45 mm – електрично спроводлива 1 затегната пружина ПРОИЗВЕДЕНА ВО ИТАЛИЈА”GEMI ELETTRONICA” галванизирана, 5 m Безбеден пристап до земја со пасишта УВ отпорна...
           3,50 €Цена
           Kit maniglia cancello 5 metri con 2 isolatori doppio gancio per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzKit maniglia cancello 5 metri con 2 isolatori doppio gancio per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinz
            Gemi Elettronica прибор за држачи за порта за електрична ограда електрични огради електрични огради наелектризирани огради Пружина што може да се продолжи до 5 m 0 45 mm- спроводлива на струја 1 затегната пружина ПРОИЗВЕДЕНА ВО ИТАЛИЈА GEMI ELETTRONICA.галванизирана, 5 m 2 изолатори за двојна закачка за Премин на...
            4,49 €Цена
            Kit maniglia cancello 5 metri con 2 isolatori doppio gancio per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzKit maniglia cancello 5 metri con 2 isolatori doppio gancio per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinz
             Gemi Elettronica прибор за држачи за порта за електрична ограда електрични огради електрични огради наелектризирани огради Пружина што може да се продолжи до 5 m 0 45 mm- спроводлива на струја 1 затегната пружина ПРОИЗВЕДЕНА ВО ИТАЛИЈА GEMI ELETTRONICA.галванизирана, 5 m 2 изолатори за двојна закачка за Премин на...
             4,49 €Цена
             Molla galvanizzata per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elettrificate Molla galvanizzata per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elettrificate
              Gemi Elettronica Галванизирана пружина за електрична ограда електрични огради наелектризирана ограда Галванизирана пружина за влечење (механичко затегнување) огради со користење челични кабли како спроводници.
              4,90 €Цена
              Molla galvanizzata per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elettrificate Molla galvanizzata per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elettrificate
               Gemi Elettronica Галванизирана пружина за електрична ограда електрични огради наелектризирана ограда Галванизирана пружина за влечење (механичко затегнување) огради со користење челични кабли како спроводници.
               4,90 €Цена

               Questions and Answers

               Електрична ограда: за што е?

               ГЕМИ Електричната ограда - 100% направени во Италија - се користи за да ги одбрани дивите животни, како што се диви свињи, елени, лисици итн. Целта на електричните огради е да ја заштити територијата од грозни инвазии. Исто така се користи за да содржи животни како крави, овци, свињи итн. Тоа нема никаква врска со лов. Ги имаме сите правни сертификати достапни за производство и продажба на електрични огради. Ова е единственото законско решение за оние кои сакаат да ги заштитат своите насади.

               Дали електричната ограда е опасна за луѓето?

               Електричната ограда за животни не е ниту опасна за луѓето, ниту за животни. Како и со сè, дури и за електрични огради постои стандард кој ги утврдува вредностите што треба да се почитуваат. Оградата Energiser е производ кој емитира наизменични импулси со низок ампераген.

               Што ви е потребно за електрична ограда за диви свињи и други животни?

               За да креирате електрична ограда за животни што ви се потребни: GEMI Energiser - 100% направени во Италија - за огради кои ја носат струјата на оградата, електричен диригент жица за оградата и изолаторите за електрифицирани огради навртувани на мислењата .

               Зошто вметнете 3 столбови за заземјување на електричната ограда?

               Заземјувањето е основно за функционалноста на електричната ограда за животните, па затоа се препорачува правилно да го стори тоа. За да го искористат вкупното испуштање на струјата на енергијата, неопходно е да се направи заземјување со вметнување на 3 галванизирани столбови од 1 метар во земјата. Тие мора да бидат поставени на 3 метри, 80 см во влажната земја и 20 см надвор, а потоа да ги поврзете со жолтиот кабел. Заедно со електричната ограда, ние снабдуваме само 1 метар кабел кој мора да биде поврзан со првиот пол. Се препорачува да го стори тоа, каде што постои присуство на вегетација, затоа влажна почва. Суви почвата не е проводен. Според извршените тестови, поставување на 3 столбови во било кој тип на терен, нема да има проблем со функционалноста. Ако ставите само еден удел, моќта на тековната чувствувачка ќе биде помала од нејзиниот опсег, а животните ќе можат да ја преминат оградата.

               Колку долго батеријата трае за преносливиот енергистер, и кој треба да го користам?

               За Energiser B12 доволно е да користите автомобилска батерија од 12V 40AH. Автономијата, ако не постои дисперзија во електричната ограда, е околу 10/12 дена. Инаку трае помалку.

               Тековната е малку далеку од електричниот прилог на животни. Што да се прави? Како да се...

               Ако струјата е далеку од електричната ограда, за вашиот Gemi Energiser - 100% направени во Италија - го имаме високонапонскиот премин кабел кој може да работи на површината или подземјето, без празнење. Со овој кабел е можно да се носи струја на оградата, без никаква дисперзија. Кабелот за електрични огради, исто така, може да се користи за да се приклучи на две огради, а потоа поврзете еден крај на првата ограда, а другиот крај на втората ограда, кога има малку растојание помеѓу една ограда и друга.

               Како ја поминувате жицата од електричниот изолатор на оградата?

               Без да одите околу мртвиот круг на изолаторот за електрични огради, во нередна дисперзија е создадена. GEMI електрични огради изолатори се дизајнирани за оваа намена.

               Како да се види дали има електрична енергија на оградата?

               За да проверите дали има струја на електричната ограда за животните, само донесете го врвот на шрафцигер со изолирана рачка на неколку мм подалеку од жицата на оградата. Во моментот кога ќе слушнете дека стекнете, тоа значи дека постои струја на електричната ограда.

               Како да ја инсталирате електричната ограда?

               Енергизатор не може да се чува на отворено. Таа мора да се чува во затворен простор за да се спречи оштетување од времето. Со цел да ги испуштите сите негови текови, таа мора да биде заземје со вметнување на 3 галванизирани 1 метри влогови во земјата. Тие мора да бидат поставени 3 метри, 80 см во земјата (влажни) и 20 см надвор, а потоа поврзани со жолто-зелен кабел. Уредот има црвен позитивен кабел на својот излез кој е поврзан со оградата и жолто-зелен кабел кој е поврзан со првиот основен удел. Никогаш не поврзувајте два електронски избори на истата жица, бидејќи двајца импулси може да се откажат меѓусебно, предизвикувајќи проблеми. Можете да поврзете две електроинфеитори на иста ограда, но држете ги на две одделни линии на жица.