Заедно со каналот за чад, тенџерето на оџакот е главниот одговорен за испуштањето и правилното отстранување на гасовите.

Садот за оџаци Gemi со вшмукувачки мотор е многу повеќе од обичен сад за оџак. Тоа е уметничко дело за украсување на каналот за чад, способно да ја подобри естетиката и функционалноста на вашиот дом.

Садот за оџаци Геми достапен во различни модели, глина или теракота и бои, е сигурно и квалитетно решение, со пријатен, функционален и отпорен на временски услови долго време.

SCHORNSTEIN VENTILATOR RAUCHSAUGER Schornsteinaufsätze Rauchabsauger für den kamin Schornstein Kaminofen GrundmodellComignolo artigianale artistico aspirafumo in argilla refrattaria 100 % Made in Italy Gemi Elettronica
  -0,00 €
  COMIGNOLO ARTISTICO IN ARGILLA REFRATTARIA PER CANNA FUMARIA artigianale 100% Made in Italy Gemi Elettronica Comignolo artigianale in muratura artigianale made in italy Comignolo aspirante prefabbricato interracotta Aspirafumo per camini a legna, tirafumo, tiracamino, aspirafumo
  49,00 €Цена
  SCHORNSTEIN VENTILATOR RAUCHSAUGER Schornsteinaufsätze Rauchabsauger für den kamin Schornstein Kaminofen GrundmodellComignolo artigianale artistico aspirafumo in argilla refrattaria 100 % Made in Italy Gemi Elettronica
   -0,00 €
   COMIGNOLO ARTISTICO IN ARGILLA REFRATTARIA PER CANNA FUMARIA artigianale 100% Made in Italy Gemi Elettronica Comignolo artigianale in muratura artigianale made in italy Comignolo aspirante prefabbricato interracotta Aspirafumo per camini a legna, tirafumo, tiracamino, aspirafumo
   49,00 €Цена
   Comignolo artigianale artistico aspirafumo in argilla refrattaria 100 % Made in Italy Gemi ElettronicaComignolo artistico con aspirafumo in argilla refrattaria Made in Italy comignolo artigianale in terracotta in muratura Gemi
    -0,00 €
    COMIGNOLO ARTISTICO IN ARGILLA REFRATTARIA PER CANNA FUMARIA artigianale 100% Made in Italy Gemi Elettronica Comignolo artigianale in muratura artigianale made in italy Comignolo aspirante prefabbricato interracotta Aspirafumo per camini a legna, tirafumo, tiracamino, aspirafumo
    479,00 €Цена
    Comignolo artigianale artistico aspirafumo in argilla refrattaria 100 % Made in Italy Gemi ElettronicaComignolo artistico con aspirafumo in argilla refrattaria Made in Italy comignolo artigianale in terracotta in muratura Gemi
     -0,00 €
     COMIGNOLO ARTISTICO IN ARGILLA REFRATTARIA PER CANNA FUMARIA artigianale 100% Made in Italy Gemi Elettronica Comignolo artigianale in muratura artigianale made in italy Comignolo aspirante prefabbricato interracotta Aspirafumo per camini a legna, tirafumo, tiracamino, aspirafumo
     479,00 €Цена
     Comignolo artistico con aspirafumo in argilla refrattaria Made in Italy comignolo artigianale in terracotta in muratura GemiComignolo artistico bianco con aspirafumo in argilla refrattaria Made in Italy artigianale in terracotta in muratura Gemi
      -0,00 €
      COMIGNOLO ARTISTICO IN ARGILLA REFRATTARIA PER CANNA FUMARIA artigianale - Colore Bianco 100% Made in Italy Gemi Elettronica Comignolo artigianale in muratura artigianale made in italy Comignolo aspirante prefabbricato interracotta Aspirafumo per camini a legna, tirafumo, tiracamino, aspirafumo ...
      479,00 €Цена
      Comignolo artistico con aspirafumo in argilla refrattaria Made in Italy comignolo artigianale in terracotta in muratura GemiComignolo artistico bianco con aspirafumo in argilla refrattaria Made in Italy artigianale in terracotta in muratura Gemi
       -0,00 €
       COMIGNOLO ARTISTICO IN ARGILLA REFRATTARIA PER CANNA FUMARIA artigianale - Colore Bianco 100% Made in Italy Gemi Elettronica Comignolo artigianale in muratura artigianale made in italy Comignolo aspirante prefabbricato interracotta Aspirafumo per camini a legna, tirafumo, tiracamino, aspirafumo ...
       479,00 €Цена

       Questions and Answers

       Која е разликата помеѓу различните модели на екстрактори на чад?

       Основниот модел има вшмукување капацитет од 2500 m³ / h, 3-годишна гаранција и може да издржи до 300 степени. Професионалниот модел може да издржи до 700 степени (затоа, исто така, во случај на оган оган) и се препорачува ако имате оџак помал од 3 метри. Исто така, има 6-годишна гаранција и смрди во 3800 m³ / h. Моделот на челик е вграден целосно во нерѓосувачки челик AISI 304, материјал кој обезбедува поголем отпор кон корозија и соленост и затоа со текот на времето. Таа има вшмукување моќ од 3800m³ / h и отпор до 700 °, загарантирана за 8 години. На врвот на опсегот понуден од Gemi е професионален модел на бакар, отпорен до 700 °, со 10-годишна гаранција и способен за цицање 3800 m³ / h. Фан од нерѓосувачки челик се спротивставува на корозија и соленост. Таа е целосно насликана однадвор (вклучувајќи ја и основата) и затоа е погодна за оние кои бараат повеќе естетски пријатен производ.

       Дали вентилаторот за екстракција на оџакот исто така извлекува топлина?

       Нашиот електричен чад екстрактор има 6-брзински регулатор, така што само треба да го поставите на брзини од 1-2 за да помогнете во извлекувањето на чад природно, но не и топлина. Во суштина, на првите две брзини, ние не се менуваме на било кој начин нормално функционирање на камин, кој нормално би растел многу мала количина на топлина во чадот што се издигал во цевката за излив. Фан на Gemi Chimney го цица чадот што инаку ќе влезе во куќата и затоа, секако, нема да произведе никакви топлински извори за внатрешната средина. Јасно е дека ако вентилаторот на оџакот не функционира на шестата брзина (обично со оваа брзина се користи за промена на воздухот во просториите, за да помогне да се стартуваат пожарите или да го цицаат пепелта), со 2500m³ / h (основни) - 3800m³ / h (про) Тоа ќе биде толку моќно што исто така ќе ја всади топлината, бидејќи ќе ја зголеми брзината на согорување на дрвото и, следствено, делумно ќе ја намали топлината. Научните студии покажаа дека екстракторот за чад од GMI може да ја контролира загубата на топлина, така што е препорачливо да се користи оџак за да се спречи загубата на топлина. Ова може да се види во милиони задоволни клиенти ширум светот од 1983 година, кога беше создаден првиот фанови на Gemi Chinney.

       Дали вентилаторот за екстрактор на електричен камин се користи за намалување на чад?

       Функцијата на екстрактор на чад е да го регулира нацртот на оџакот, со цел да се реши проблемот со чад во оџакот, печката, шпоретот, скара и да се репродуцира природниот нацрт на оџакот.

       Како да се соберат Gemi екстрактор чад екстрактор?

       Собранието на оџакот чад екстрактор е do-it-себе. Погледнете го упатството за упатството на производот за да го собрате лицето на оџакот. Ако наидете на проблеми со инсталацијата на вентилаторот за екстрактор, можете да побарате помош од електричар или ѕидар. Ако имате било какви сомневања за инсталацијата на производот (на пр. Поврзување на жици, регулатор за брзина итн.) Нашите специјализирани техничари ќе ви бидат на располагање преку е-пошта, разговор или телефон.

       Со квадратна оџак и внатрешна цевка, кој модел треба да го купам?

       Ако имате квадратна оџак со цевка со иста висина како ѕидарска, прво мора да го затворите јазот помеѓу цевката и ѕидарството, а потоа да го инсталирате навивачот на оџакот директно на ѕидарството. Слично на тоа, ако цевката е само неколку сантиметри (или инчи) висока, цевката мора да се доведе до иста висина како ѕидарството. Во оваа ситуација треба да го купите моделот на вентилаторот на оџакот со квадратна основа, прилагодлив и за правоаголен оџак.

       Може ли да го инсталирам екстракторот за чад директно во оџакот?

       Можно е, но мора да ги разгледате димензиите на навивачите на оџакот. Инсталирањето на изложбата на чад може да се направи на два начина: Елиминирање на капакот на оџакот, а потоа инсталирање на вентилаторот на оџакот, или вметнување во внатрешноста на оџакот на оџакот чад екстрактор, нарачување во овој случај чад екстрактор без капа.

       Дали е можно да се води кабелот во оџакот?

       Да, тоа е можно. Постојат два начини да се направи електричното поврзување: со 3 x 1.5 кабел (за да се изврши надвор од оџакот до регулаторот за брзина) со цел да се продолжи првиот метар прикачен на вентилаторот на оџакот. Или можете да направите внатрешна врска со оџакот со нашиот висок температурен отпорен кабел, кој можете да го купите одделно со избирање на саканата количина во опаѓачкото мени според колку метри ви треба.

       Колку долго можам да го напуштам екстракторот за чад од оџакот?

       Нема временско ограничување. Екстракторот за чад од оџакот може да работи цел ден без никаков проблем.

       На кое растојание од пламенот треба да биде поставен вентилаторот на оџакот?

       Професионалниот вентилатор за камини може да се инсталира на било која висина, дури и на обоени од 1 метар. Од друга страна, основниот модел на навивачите на оџакот се препорачува за оџаци над 3 метри.

       Ако моќта излегува, а вентилаторот на оџакот се исклучува, дали го приклучува излезот за чад?

       Не, вентилаторот на оџакот не го приклучува штекерот за чад ако е исклучен. Поради оваа причина е можно да се вклучи навивачот на оџакот само во одредени ситуации, на пример, кога ќе се подигне вратата на шпоретот или во случај на силен ветер.

       Ако врне дожд, водата ќе влезе во оџакот?

       Не, основата на екстракторот за чад од оџакот е зголемена за да се спречи инфилтрацијата на водата во случај на дожд.

       Дали вентилаторот на оџакот го решава проблемот, исто така, во случај на силен ветер?

       Секако, нашиот оџак фан е погоден во случај на силен ветер, бидејќи го решава проблемот на чад.

       Дали оџакот е екстрактор на чад бучна?

       Не. Фан за оџакот молчи по секоја брзина. Се разбира, ако го поставите на шестата брзина, вентилаторот прави повеќе од 1300 револуции во минута, така што ќе слушнете мал звук за потпевнување. Но, за решавање на проблемот со чад, вентилаторот треба да се користи при мали брзини, од првата брзина до третата брзина. На овие брзини притисокот на звукот не надминува 38 dB, i.e. нула бучава.

       Колку го тежат обожавателот на оџакот?

       Тежината на вентилаторот, со исклучок на регулаторот за брзина, е околу 20 кг.

       Каде треба да се инсталира регулаторот на оџакот?

       Регулаторот на вентилаторот на оџакот за камини мора да биде поврзан со тековната 220 V и може да се инсталира во било која област, важно е тоа што не е поставена во близина на изворите на топлина. Всушност, во регулаторот на навивачот на оџакот има трансформатор кој работи на високи температури.

       Неодамна го купив навивачот на оџакот, кога го вклучав на првата брзина што не функционира, зошто?

       Не постои проблем, чадот екстрактор работи нормално. Фан за оџакот е дизајниран за да обезбеди нормално вклучување на внатрешните лежишта. Навивачот првично треба да се стартува со поголеми брзини и по неколку минути може да се префрли на помали брзини. Овој начин на работа треба да се следи само за првиот месец, по што исто така ќе работи со помали брзини.