Во зависност од видот на столбот и проводникот што го избравме, за добро функционирање на електричната ограда, од суштинско значење е да се избере типот на изолатор за електричната ограда.

Изолаторите за електрични огради имаат функција да ги оддалечуваат жиците една од друга и да спречат струја да помине на земја.

Изолаторите направени од Gemi Elettronica се робусни, многу отпорни и лесни за составување, достапни за дрвени и железни столбови.

Test Kit Recinto Elettrico Bundle
  Откријте го комплетниот прибор за вашата електрична ограда!Изберете ги деловите од приборот, според вашите потреби: 1)Електричен спроводник 2)Изолатори 3)Жица или лента 4)Додатна опрема
  0,00 €Цена
  Test Kit Recinto Elettrico Bundle
   Откријте го комплетниот прибор за вашата електрична ограда!Изберете ги деловите од приборот, според вашите потреби: 1)Електричен спроводник 2)Изолатори 3)Жица или лента 4)Додатна опрема
   0,00 €Цена
   Isolatori pali in legno Gemi Elettronica 100 pz. per recinto elettrico, recinti elettrici, recinzioni elettricheИЗОЛАТОРИ ЗА ВЪЖЕ И КОРДА ВЪРХУ ДЪРВЕНИ КОЛЧЕТА ЗА ОГРАЖДЕНИЯ Gemi Elettronica
    • -50%
    Gemi Elettronica Изолаторите за дрвени столбови 100 парчиња за електрична ограда електрични огради наелектризирани огради за животни диви свињи кучиња крави коњи свињи кокошки лисици. Супер јак и многу лесен за составување.Снабден со внатрешна завртка (лесно се завртува на дрвените столбови) и жолт UV-отпорен...
    0,13 €0,26 €Редовна цена-50% offЦена
    Isolatori pali in legno Gemi Elettronica 100 pz. per recinto elettrico, recinti elettrici, recinzioni elettricheИЗОЛАТОРИ ЗА ВЪЖЕ И КОРДА ВЪРХУ ДЪРВЕНИ КОЛЧЕТА ЗА ОГРАЖДЕНИЯ Gemi Elettronica
     • -50%
     Gemi Elettronica Изолаторите за дрвени столбови 100 парчиња за електрична ограда електрични огради наелектризирани огради за животни диви свињи кучиња крави коњи свињи кокошки лисици. Супер јак и многу лесен за составување.Снабден со внатрешна завртка (лесно се завртува на дрвените столбови) и жолт UV-отпорен...
     0,13 €0,26 €Редовна цена-50% offЦена
     0,13 €0,26 €Редовна цена-50% offЦена
     0,13 €0,26 €Редовна цена-50% offЦена
     Isolatori pali in ferro GEMI ELETTRONICA 100 pz per recinto elettrico, recinti elettrici, recinti elettrificatiИЗОЛАТОР ЗА ЛЕНТИ ДО 30 ММ ЗА ОГРАЖДЕНИЕ ЗА ЕЗДА,
      • -50%
      Gemi Elettronica изолаторите за железни столбови 100 парчиња за електрични огради електрични огради наелектризирани огради за животни диви свињи кучиња крави коњи свињи кокошки лисици Супер јак и лесен за составување.Дијаметар на подржана железна бандера:1 мм до 18 mm. Соодветен за сите видови повеќежилен кабел ,жица и лента(до 30...
      0,13 €0,26 €Редовна цена-50% offЦена
      Isolatori pali in ferro GEMI ELETTRONICA 100 pz per recinto elettrico, recinti elettrici, recinti elettrificatiИЗОЛАТОР ЗА ЛЕНТИ ДО 30 ММ ЗА ОГРАЖДЕНИЕ ЗА ЕЗДА,
       • -50%
       Gemi Elettronica изолаторите за железни столбови 100 парчиња за електрични огради електрични огради наелектризирани огради за животни диви свињи кучиња крави коњи свињи кокошки лисици Супер јак и лесен за составување.Дијаметар на подржана железна бандера:1 мм до 18 mm. Соодветен за сите видови повеќежилен кабел ,жица и лента(до 30...
       0,13 €0,26 €Редовна цена-50% offЦена
       Isolatore anellare con dado per pali in ferro 100 pz per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elIsolatore anellare con dado per pali in ferro 100 pz per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni el
        Gemi Elettronica Прстенест изолатор со навртка за железни бандери 100 парчиња за електрични огради електрични огради наелектризирани огради огради за животни диви свињи кучиња крави коњи свињи кокошки лисици Супер силен и многу лесен за составување,пакување од 100 парчиња Одговара за сите комерцијално достапни повеќежични кабли,...
        0,13 €Цена
        Isolatore anellare con dado per pali in ferro 100 pz per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elIsolatore anellare con dado per pali in ferro 100 pz per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni el
         Gemi Elettronica Прстенест изолатор со навртка за железни бандери 100 парчиња за електрични огради електрични огради наелектризирани огради огради за животни диви свињи кучиња крави коњи свињи кокошки лисици Супер силен и многу лесен за составување,пакување од 100 парчиња Одговара за сите комерцијално достапни повеќежични кабли,...
         0,13 €Цена
         Avvita svita per isolatori pali in legno recinto elettricoAvvita svita Mandrino per isolatori pali in legno per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elett
          Gemi Elettronica Навртка одвртување на клин за изолирање дрвени бандери, за електрични огради, електрични огради, наелектризирани огради. Вретено за завртување во изолатори за дрвени бандери ,за електрични огради, електрични огради, наелектризирани огради. Лесно се ракува Безбедно и брзо составување на изолаторите. За...
          2,90 €Цена
          Avvita svita per isolatori pali in legno recinto elettricoAvvita svita Mandrino per isolatori pali in legno per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elett
           Gemi Elettronica Навртка одвртување на клин за изолирање дрвени бандери, за електрични огради, електрични огради, наелектризирани огради. Вретено за завртување во изолатори за дрвени бандери ,за електрични огради, електрични огради, наелектризирани огради. Лесно се ракува Безбедно и брзо составување на изолаторите. За...
           2,90 €Цена
           Isolatore doppio gancio per passaggio barriera recinto elettricoIsolatore doppio gancio per passaggio barriera per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elettrif
            Изолаторот со Двојна закачка Gemi Elettronica за премин на пречка на електрична ограда електрични огради налектризирани огради Изолатор со двојна закачка за држачи Намената на изолаторот е да го изолира преминот од струја помеѓу жицата и бандерата.
            1,50 €Цена
            Isolatore doppio gancio per passaggio barriera recinto elettricoIsolatore doppio gancio per passaggio barriera per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elettrif
             Изолаторот со Двојна закачка Gemi Elettronica за премин на пречка на електрична ограда електрични огради налектризирани огради Изолатор со двојна закачка за држачи Намената на изолаторот е да го изолира преминот од струја помеѓу жицата и бандерата.
             1,50 €Цена

             Questions and Answers

             Електрична ограда: за што е?

             ГЕМИ Електричната ограда - 100% направени во Италија - се користи за да ги одбрани дивите животни, како што се диви свињи, елени, лисици итн. Целта на електричните огради е да ја заштити територијата од грозни инвазии. Исто така се користи за да содржи животни како крави, овци, свињи итн. Тоа нема никаква врска со лов. Ги имаме сите правни сертификати достапни за производство и продажба на електрични огради. Ова е единственото законско решение за оние кои сакаат да ги заштитат своите насади.

             Дали електричната ограда е опасна за луѓето?

             Електричната ограда за животни не е ниту опасна за луѓето, ниту за животни. Како и со сè, дури и за електрични огради постои стандард кој ги утврдува вредностите што треба да се почитуваат. Оградата Energiser е производ кој емитира наизменични импулси со низок ампераген.

             Што ви е потребно за електрична ограда за диви свињи и други животни?

             За да креирате електрична ограда за животни што ви се потребни: GEMI Energiser - 100% направени во Италија - за огради кои ја носат струјата на оградата, електричен диригент жица за оградата и изолаторите за електрифицирани огради навртувани на мислењата .

             Зошто вметнете 3 столбови за заземјување на електричната ограда?

             Заземјувањето е основно за функционалноста на електричната ограда за животните, па затоа се препорачува правилно да го стори тоа. За да го искористат вкупното испуштање на струјата на енергијата, неопходно е да се направи заземјување со вметнување на 3 галванизирани столбови од 1 метар во земјата. Тие мора да бидат поставени на 3 метри, 80 см во влажната земја и 20 см надвор, а потоа да ги поврзете со жолтиот кабел. Заедно со електричната ограда, ние снабдуваме само 1 метар кабел кој мора да биде поврзан со првиот пол. Се препорачува да го стори тоа, каде што постои присуство на вегетација, затоа влажна почва. Суви почвата не е проводен. Според извршените тестови, поставување на 3 столбови во било кој тип на терен, нема да има проблем со функционалноста. Ако ставите само еден удел, моќта на тековната чувствувачка ќе биде помала од нејзиниот опсег, а животните ќе можат да ја преминат оградата.

             Колку долго батеријата трае за преносливиот енергистер, и кој треба да го користам?

             За Energiser B12 доволно е да користите автомобилска батерија од 12V 40AH. Автономијата, ако не постои дисперзија во електричната ограда, е околу 10/12 дена. Инаку трае помалку.

             Тековната е малку далеку од електричниот прилог на животни. Што да се прави? Како да се...

             Ако струјата е далеку од електричната ограда, за вашиот Gemi Energiser - 100% направени во Италија - го имаме високонапонскиот премин кабел кој може да работи на површината или подземјето, без празнење. Со овој кабел е можно да се носи струја на оградата, без никаква дисперзија. Кабелот за електрични огради, исто така, може да се користи за да се приклучи на две огради, а потоа поврзете еден крај на првата ограда, а другиот крај на втората ограда, кога има малку растојание помеѓу една ограда и друга.

             Како ја поминувате жицата од електричниот изолатор на оградата?

             Без да одите околу мртвиот круг на изолаторот за електрични огради, во нередна дисперзија е создадена. GEMI електрични огради изолатори се дизајнирани за оваа намена.

             Како да се види дали има електрична енергија на оградата?

             За да проверите дали има струја на електричната ограда за животните, само донесете го врвот на шрафцигер со изолирана рачка на неколку мм подалеку од жицата на оградата. Во моментот кога ќе слушнете дека стекнете, тоа значи дека постои струја на електричната ограда.

             Како да ја инсталирате електричната ограда?

             Енергизатор не може да се чува на отворено. Таа мора да се чува во затворен простор за да се спречи оштетување од времето. Со цел да ги испуштите сите негови текови, таа мора да биде заземје со вметнување на 3 галванизирани 1 метри влогови во земјата. Тие мора да бидат поставени 3 метри, 80 см во земјата (влажни) и 20 см надвор, а потоа поврзани со жолто-зелен кабел. Уредот има црвен позитивен кабел на својот излез кој е поврзан со оградата и жолто-зелен кабел кој е поврзан со првиот основен удел. Никогаш не поврзувајте два електронски избори на истата жица, бидејќи двајца импулси може да се откажат меѓусебно, предизвикувајќи проблеми. Можете да поврзете две електроинфеитори на иста ограда, но држете ги на две одделни линии на жица.