Создавањето електрични огради со струја од 220 V се идеални за електрични огради, така што во рок од неколку десетици метри може да се користи електрична енергија за напојување.

Електричните огради од 220 V / 230 V се решенија со високи перформанси, со најдобра вредност за парите (се купуваат директно по фабричка цена од производителот) и бараат слабо одржување со текот на времето.

Овој тип на напојување се препорачува за огради во кои се сместени многу животински видови, како што се крави, овци, диви свињи, коњи и така натаму…

Elettrificatore E/220 per Recinto Elettrico recinti elettriciМодул За Електрическа Ограда 220 V 5 Km Адаптиран За Електрическа Ограда От Лента, Корда И Връв
  • -30%
  Gemi Elettronica Жица Спроводник за Ограда Е/220 за Електрична Ограда Наелектризирани Огради Ограда за Пасиште Коњ Коњ Крава Пони Електрична ограда наелектризирана ограда, ограда за пасиште – за коњи понии крави кози овци дива свиња елен говеда Максимален досег на електричниот спроводник – 5000 метри од жицата...
  99,90 €142,71 €Редовна цена-30% offЦена
  Elettrificatore E/220 per Recinto Elettrico recinti elettriciМодул За Електрическа Ограда 220 V 5 Km Адаптиран За Електрическа Ограда От Лента, Корда И Връв
   • -30%
   Gemi Elettronica Жица Спроводник за Ограда Е/220 за Електрична Ограда Наелектризирани Огради Ограда за Пасиште Коњ Коњ Крава Пони Електрична ограда наелектризирана ограда, ограда за пасиште – за коњи понии крави кози овци дива свиња елен говеда Максимален досег на електричниот спроводник – 5000 метри од жицата...
   99,90 €142,71 €Редовна цена-30% offЦена
   Elettrificatore E/220 Extraforte per recinto elettrico, recinti elettrici, recinti elettrificati, recinzioni elettrificateМодул За Електрическа Ограда 220 V 8 Km Адаптиран За Огради От Лента, Корда И Връв.
    • -40%
    Gemi Elettronica Електрификаторот Е/220 ЕXTRAFORTE за електрични огради наелектризирани огради за пасишта за Коњ Коњ за Јавање Крава Дива Свиња Свињи Електрична ограда наелектризирана ограда ограда за пасишта-за коњи понии крави кози овци дива свиња елен говеда Максимален опсег на електроспроводникот -8000 метри на жицата...
    144,90 €241,50 €Редовна цена-40% offЦена
    Elettrificatore E/220 Extraforte per recinto elettrico, recinti elettrici, recinti elettrificati, recinzioni elettrificateМодул За Електрическа Ограда 220 V 8 Km Адаптиран За Огради От Лента, Корда И Връв.
     • -40%
     Gemi Elettronica Електрификаторот Е/220 ЕXTRAFORTE за електрични огради наелектризирани огради за пасишта за Коњ Коњ за Јавање Крава Дива Свиња Свињи Електрична ограда наелектризирана ограда ограда за пасишта-за коњи понии крави кози овци дива свиња елен говеда Максимален опсег на електроспроводникот -8000 метри на жицата...
     144,90 €241,50 €Редовна цена-40% offЦена

     Questions and Answers

     Електрична ограда: за што е?

     ГЕМИ Електричната ограда - 100% направени во Италија - се користи за да ги одбрани дивите животни, како што се диви свињи, елени, лисици итн. Целта на електричните огради е да ја заштити територијата од грозни инвазии. Исто така се користи за да содржи животни како крави, овци, свињи итн. Тоа нема никаква врска со лов. Ги имаме сите правни сертификати достапни за производство и продажба на електрични огради. Ова е единственото законско решение за оние кои сакаат да ги заштитат своите насади.

     Дали електричната ограда е опасна за луѓето?

     Електричната ограда за животни не е ниту опасна за луѓето, ниту за животни. Како и со сè, дури и за електрични огради постои стандард кој ги утврдува вредностите што треба да се почитуваат. Оградата Energiser е производ кој емитира наизменични импулси со низок ампераген.

     Што ви е потребно за електрична ограда за диви свињи и други животни?

     За да креирате електрична ограда за животни што ви се потребни: GEMI Energiser - 100% направени во Италија - за огради кои ја носат струјата на оградата, електричен диригент жица за оградата и изолаторите за електрифицирани огради навртувани на мислењата .

     Што се доставува со оградата енергистер?

     Со сегашниот модел што го снабдуваме: заземјување кабел и кабел со пинцети да бидат поврзани со оградата. Со моделот со двојна моќност, ние нудиме 220V напојување, кабли за врски со батеријата на автомобилот (позитивен и негативен), кабел за заземјување и кабел со пинцети да бидат поврзани со оградата.

     Зошто вметнете 3 столбови за заземјување на електричната ограда?

     Заземјувањето е основно за функционалноста на електричната ограда за животните, па затоа се препорачува правилно да го стори тоа. За да го искористат вкупното испуштање на струјата на енергијата, неопходно е да се направи заземјување со вметнување на 3 галванизирани столбови од 1 метар во земјата. Тие мора да бидат поставени на 3 метри, 80 см во влажната земја и 20 см надвор, а потоа да ги поврзете со жолтиот кабел. Заедно со електричната ограда, ние снабдуваме само 1 метар кабел кој мора да биде поврзан со првиот пол. Се препорачува да го стори тоа, каде што постои присуство на вегетација, затоа влажна почва. Суви почвата не е проводен. Според извршените тестови, поставување на 3 столбови во било кој тип на терен, нема да има проблем со функционалноста. Ако ставите само еден удел, моќта на тековната чувствувачка ќе биде помала од нејзиниот опсег, а животните ќе можат да ја преминат оградата.

     Колку долго батеријата трае за преносливиот енергистер, и кој треба да го користам?

     За Energiser B12 доволно е да користите автомобилска батерија од 12V 40AH. Автономијата, ако не постои дисперзија во електричната ограда, е околу 10/12 дена. Инаку трае помалку.

     Тековната е малку далеку од електричниот прилог на животни. Што да се прави? Како да се...

     Ако струјата е далеку од електричната ограда, за вашиот Gemi Energiser - 100% направени во Италија - го имаме високонапонскиот премин кабел кој може да работи на површината или подземјето, без празнење. Со овој кабел е можно да се носи струја на оградата, без никаква дисперзија. Кабелот за електрични огради, исто така, може да се користи за да се приклучи на две огради, а потоа поврзете еден крај на првата ограда, а другиот крај на втората ограда, кога има малку растојание помеѓу една ограда и друга.

     Како да се види дали има електрична енергија на оградата?

     За да проверите дали има струја на електричната ограда за животните, само донесете го врвот на шрафцигер со изолирана рачка на неколку мм подалеку од жицата на оградата. Во моментот кога ќе слушнете дека стекнете, тоа значи дека постои струја на електричната ограда.

     Може ли енергијата да остане на отворено?

     Енергијата не може да биде на отворено. Таа мора да се чува во затворен простор за да се спречи тоа да биде оштетена од лошо време.

     Како да ја инсталирате електричната ограда?

     Енергизатор не може да се чува на отворено. Таа мора да се чува во затворен простор за да се спречи оштетување од времето. Со цел да ги испуштите сите негови текови, таа мора да биде заземје со вметнување на 3 галванизирани 1 метри влогови во земјата. Тие мора да бидат поставени 3 метри, 80 см во земјата (влажни) и 20 см надвор, а потоа поврзани со жолто-зелен кабел. Уредот има црвен позитивен кабел на својот излез кој е поврзан со оградата и жолто-зелен кабел кој е поврзан со првиот основен удел. Никогаш не поврзувајте два електронски избори на истата жица, бидејќи двајца импулси може да се откажат меѓусебно, предизвикувајќи проблеми. Можете да поврзете две електроинфеитори на иста ограда, но држете ги на две одделни линии на жица.