Aspiratore Base
  • Aspiratore Base
  • ASPIRATORE BASE Tirafumo Tiracamino Aspirafumo Comignolo Fumaiolo Torrino Elettroaspirafumo per camini caminetti barbecue forni
  • ASPIRATORE BASE Gemi Tirafumo Tiracamino Aspirafumo elettrico
  • ASPIRATORE BASE Tirafumo Tiracamino Aspirafumo Comignolo Fumaiolo Torrino Elettroaspirafumo per camini caminetti barbecue forni
  • ASPIRATORE BASE Tirafumo Tiracamino Aspirafumo Comignolo Fumaiolo Torrino Elettroaspirafumo per camini caminetti barbecue forni
  • Aspiratore Base
  • ASPIRATORE BASE Tirafumo Tiracamino Aspirafumo Comignolo Fumaiolo Torrino Elettroaspirafumo per camini caminetti barbecue forni
  • ASPIRATORE BASE Tirafumo Tiracamino Aspirafumo Comignolo Fumaiolo Torrino Elettroaspirafumo per camini caminetti barbecue forni
  • ASPIRATORE BASE Tirafumo Tiracamino Aspirafumo Comignolo Fumaiolo Torrino Elettroaspirafumo per camini caminetti barbecue forni
  • ASPIRATORE BASE Tirafumo Tiracamino Aspirafumo Comignolo Fumaiolo Torrino Elettroaspirafumo per camini caminetti barbecue forni
  • ASPIRATORE BASE Tirafumo Tiracamino Aspirafumo Comignolo Fumaiolo Torrino Elettroaspirafumo per camini caminetti barbecue forni

  оџакот вентилатор Покривни вентилатори принуден нацрт со вентилатор Fansубители на висока температура отпорни на топлина за сауна принуден нацрт со вентилатор вентилатори за оџакот вентилатори за отстранување за чад екстрактор вентилатор качулка Gemi

  Основниот модел на правосмукалката на оџаци е извлекувач на чад што го отстранува чадот од оџаци печки скари шпорети и многу други.
  Исто така наречен електричен извлекувач на чад или бришач на оџаци, тој е опремен со 6- брзински регулатор што ќе го направи провевот во вашиот оџак одличен...

  • Отпорен до 300 степени..
  • 3 години гаранција
  • До 2500 m3/h (опремен со 6- брзински управувач)
  • Од 1983, дизајниран и произведен во Италија
  • Производ што има TUV IQNET и CE цертификати
  299,00 €
  497,80 €
  - 39,94%
  Најниска цена во последните 30 дена 299.00 €
  Со данок

  Достава за 4 - 6 дена

  Quantity:

  Трошоци за испорака: TBD

  Бесплатно враќање 100 дена

  Начини за плаќање

  ПРАВОСМУКАЛКА ЗА ОЏАК
  GEMI ELETTRONICA
  Основен модел

  Descrizione aspiratore base | Gemi Market

  Универзален.

  Производ
  за илјада употреби.

  GEMI детекторот на чад е идеален за:
  Огништа камини печки
  Шпорети Ражени Пицерии
  Скари Кујнски канали
  Ресторант

  Regolazione camino | Gemi Market
  20 Motivi | Gemi Market

  Уникатен.

  20 причини
  да го изберете.

  Решение за проблемот
  со чадот од Вашиот оџак
  е Gemi Elettronica!

  Едноставно.

  Монтирање?
  Детска играчка.

  Ако се прашувате како
  да го монтирате, ние го имаме
  одговорот за вас...

  Montaggio aspiratore camino | Gemi Market
  Aspiratore base tondo | Gemi Market

  Исто така кружен?

  Ние се прилагодуваме
  кон вас.

  Дали вашиот оџак е кружен?
  Нема проблем, вашиот
  модел можете да го најдете овде:

  Selettore velocità | Gemi Market
  Griglia protezione | Gemi Market

  Внимавајте на деталите.

  Решетка
  заштитна решетка.

  Отпорен на промени
  (одговара според UNI ISO 13857)
  направен од прстени од
  електрично влечен челик.

  За да измерите...

  Прибор за носач
  прилагодлив.

  За било кој оџак
  квадратен или правоаголен
  од 20х20 см то 43х43 см

  Staffe regolabili | Gemi Market
  Dimensioni extra | Gemi Market

  ...секогаш решливо.

  А исто така и оџаци
  надворешен оџак од 43 см.

  Во овој случај можете да монтирате
  директно на надворешниот оџак
  со 4 Фишер завртки поставени на 4 страни
  на долниот носач на извлекувачот на чадот.

  Сила на природата.

  Моќен
  до 2500 m3/h

  Ќе го решиме вашиот проблем.
  Бидете сигурни.

  Risolve il problema del fumo| Gemi Market

  Разликите помеѓу
  Gemi моделите?

  Aspiratore Base | Gemi MarketОСНОВНО
  Aspiratore Pro | Gemi MarketЗА
  Aspiratore Pro | Gemi MarketЧЕЛИК
  Aspiratore Pro | Gemi MarketБАКАР

  ГОДИНИ НА ГАРАНЦИЈА

  3
  6
  8
  8

  МОЌ НА ВПИВАЊЕ
  (x1000 M³/H)

  2,5
  3,8
  3,8

  ОТПОРЕН ДО...

  300
  300
  700
  700

  КЛАСА H МОТОР ЗА ВИСОКИ ТЕМПЕРАТУРИ

  No tabella | Gemi Market
  Si tabella | Gemi Market
  Si tabella | Gemi Market
  Si tabella | Gemi Market

  НАДВОРЕШНО ЗАШТИТЕНА ВЖИЧЕНА СПОЈКА

  No tabella | Gemi Market
  Si tabella | Gemi Market
  Si tabella | Gemi Market
  Si tabella | Gemi Market

  НАДВОРЕШНА СТРУКТУРА СО AISI 304 НЕРЃОСУВАЧКИ ЧЕЛИК

  No tabella | Gemi Market
  No tabella | Gemi Market
  Si tabella | Gemi Market
  Si tabella | Gemi Market

  AISI 304 ВЕНТИЛАТОР ОД НЕРЃОСУВАЧКИ ЧЕЛИК

  No tabella | Gemi Market
  No tabella | Gemi Market
  Si tabella | Gemi Market
  Si tabella | Gemi Market

  ВИСОКО ОТПОРЕН НА КОРОЗИЈА

  No tabella | Gemi Market
  No tabella | Gemi Market
  Si tabella | Gemi Market
  Si tabella | Gemi Market

  ПРАВОСМУКАЛКА ПРЕВЛЕЧЕНА СО ПРАВ БАКАР

  No tabella | Gemi Market
  No tabella | Gemi Market
  No tabella | Gemi Market
  Si tabella | Gemi Market
  Sicuro e certificato | Gemi Market

  Сигурна и цертифицирана.

  Од 1983
  обрнете внимание на
  вашата безбедност.

  Секогаш вложуваме во
  истражување, пронајдоци и безбедност
  Благодарејќи на ова визија, ги имаме
  добиено сите најдобри
  цертификати од цел свет

  Димензии

  Дијаграм на електричната струја

  Што велат нашите купувачи?

  Recensioni Trust Pilot | Gemi Market

  Најсакан на светот

  Нашите
  купувачи велет така.

  Прв во светот во својата
  категорија благодарејќи на
  илјадниците позитивни оценки
  од цел свет на TrustPilot.

  Наши видео прегледи.

  Дознајте го мислењето на
  оние кои го имаат пробано тоа.

  Стотици видеа примени
  од купувачи како вас.

  Recensioni Trust Videos | Gemi Market

  Зошто да го инсталирате GEMI извлекувачот на чад?

  1. Го решава проблемот со чад100% гарантирано.
  2. Не ја извлекува топлината,туку само чадот од вашиот оџак.
  3. Многу тивок, дури и при големи брзини.
  4. Ниска потрошувачка на електрична струјапотрошувачка за најмногу 10 ЕУРО на годишно ниво.
  5. Лесно се инсталира дури иСАМИ МОЖЕТЕ ДА ГО НАПРАВИТЕ ТОА(следете го видео упатството)
  6. Универзалноза сите надворешни оџаци (вклучувајќи ги и кружните).
  7. Го намалува за 70%собирањето саѓи во оџакот.
  8. Исто така може да се користи и во летоза природна размена на воздух.
  9. Опремена со 6- брзински регулатор.
  10. Не бара одржувањесо години.
  11. Дури и кога е исклучен, не го попречува нормалното излегување на чадот.
  12. Може да се користи какодувач за иницијалноосветлување на оџакот.
  13. Кога ја чистите пепелта од оџакотсе избегнува распрскување на пепелта во околината.
  14. Целосно го оневозможува вдишувањето на канцероген чадшто излегува низ оџакот.
  15. Повратната количина е 0.05 %(5/10000)
  16. 100 % ПРОИЗВЕДЕНО ВО ИТАЛИЈАпатентирано од нашата компанија во 1983, и сеуште се произведува до ден денешен.

  Времето на испорака и цените?

  Испорачуваме низ цел свет за 3/8 денови.
  работни денови.

  Дознајте ги сите времиња и цени овде:

  Spedizioni in tutto il mondo | Gemi Market
  Pagamento | Gemi Market

  Како можам да платам?

  Повеќе од 10 начини
  на плаќање.

  Pagamenti sicuri | Gemi Market

  Дали правосмукалката има гаранција?

  3 години
  гаранција.

  За било која компонента
  на правосмукалката
  (електричен или составен дел).

  Sigillo garanzia | Gemi Market
  Soddisfatti o rimborsati | Gemi Market

  100 денови за повторно да размислите.

  Задоволни
  или си ги сакате парите назад.

  Не ни треба
  никакво објаснување.
  Ќе го земеме производот на наш трошок
  а вие ќе си ги добиете парите назад

  Зошто да купите
  аспиратор?

   width=

  Други
  трговски марки

  Цертифициран производ

  Si tabella | Gemi Market
  No tabella | Gemi Market

  Технички вредности верификувани од Unibas University

  Si tabella | Gemi Market
  No tabella | Gemi Market

  Капацитет на извлекување 2500 М3/h

  Si tabella | Gemi Market
  No tabella | Gemi Market

  6- брзински регулатор(автотрансформатор)

  Si tabella | Gemi Market
  No tabella | Gemi Market

  Се произведува од 1983

  Si tabella | Gemi Market
  No tabella | Gemi Market

  3 години гаранција

  Si tabella | Gemi Market
  No tabella | Gemi Market

  Бесплатно враќање до 100 денови

  Si tabella | Gemi Market
  No tabella | Gemi Market

  Фабричка цена(без посредници)

  Si tabella | Gemi Market
  No tabella | Gemi Market

  Верификувани оценки на TrustPilot

  Si tabella | Gemi Market
  No tabella | Gemi Market

  Предности за купување од

  фабрика.

  Бесплатен совет се до конечно решение
  на проблемот.

  Одговор ќе vи дадат по телефон нашите
  специјализирани техничари со долгогодишно
  искуство во областа.
  Јавете се сега на(+39) 02.87165556
  или пишете на [email protected]

  2)Дали имате проблем со некој од нашите производи?
  Веднаш ќе ви го замениме производот

  Assistenza | Gemi Market
  Azienda | Gemi Market

  3) Фабрички цениЗаштедете
  така што нема да купите од препродавачи.

  4) 40 години искуство во индустријата
  ви се на располагање

  5) Дизајниран и целосно произведен
  во Италија
  во нашиот погон за производство
  од над 10000 m2.

  Gemi Elettronica Srl
  A1
  17417 ставки

  Специфични референци

  Нов производ

  Questions and Answers

  Која е разликата помеѓу различните модели на екстрактори на чад?

  Основниот модел има вшмукување капацитет од 2500 m³ / h, 3-годишна гаранција и може да издржи до 300 степени. Професионалниот модел може да издржи до 700 степени (затоа, исто така, во случај на оган оган) и се препорачува ако имате оџак помал од 3 метри. Исто така, има 6-годишна гаранција и смрди во 3800 m³ / h. Моделот на челик е вграден целосно во нерѓосувачки челик AISI 304, материјал кој обезбедува поголем отпор кон корозија и соленост и затоа со текот на времето. Таа има вшмукување моќ од 3800m³ / h и отпор до 700 °, загарантирана за 8 години. На врвот на опсегот понуден од Gemi е професионален модел на бакар, отпорен до 700 °, со 10-годишна гаранција и способен за цицање 3800 m³ / h. Фан од нерѓосувачки челик се спротивставува на корозија и соленост. Таа е целосно насликана однадвор (вклучувајќи ја и основата) и затоа е погодна за оние кои бараат повеќе естетски пријатен производ.

  Дали вентилаторот за екстракција на оџакот исто така извлекува топлина?

  Нашиот електричен чад екстрактор има 6-брзински регулатор, така што само треба да го поставите на брзини од 1-2 за да помогнете во извлекувањето на чад природно, но не и топлина. Во суштина, на првите две брзини, ние не се менуваме на било кој начин нормално функционирање на камин, кој нормално би растел многу мала количина на топлина во чадот што се издигал во цевката за излив. Фан на Gemi Chimney го цица чадот што инаку ќе влезе во куќата и затоа, секако, нема да произведе никакви топлински извори за внатрешната средина. Јасно е дека ако вентилаторот на оџакот не функционира на шестата брзина (обично со оваа брзина се користи за промена на воздухот во просториите, за да помогне да се стартуваат пожарите или да го цицаат пепелта), со 2500m³ / h (основни) - 3800m³ / h (про) Тоа ќе биде толку моќно што исто така ќе ја всади топлината, бидејќи ќе ја зголеми брзината на согорување на дрвото и, следствено, делумно ќе ја намали топлината. Научните студии покажаа дека екстракторот за чад од GMI може да ја контролира загубата на топлина, така што е препорачливо да се користи оџак за да се спречи загубата на топлина. Ова може да се види во милиони задоволни клиенти ширум светот од 1983 година, кога беше создаден првиот фанови на Gemi Chinney.

  Која е големината на екстрактор за чад од оџакот?

  Основата на вентилаторот за електричен оџак е стандардна 43x43 cm, висината е 35 см, без загради. Со оглед на загради тоа е 50 см. За поспецифични мерења, дијаграм прикажување на мерењата на секој поединечен дел од електричниот кабен екстрактор вентилатор е достапен на нашата веб страница.

  Дали вентилаторот за екстрактор на електричен камин се користи за намалување на чад?

  Функцијата на екстрактор на чад е да го регулира нацртот на оџакот, со цел да се реши проблемот со чад во оџакот, печката, шпоретот, скара и да се репродуцира природниот нацрт на оџакот.

  Како да се соберат Gemi екстрактор чад екстрактор?

  Собранието на оџакот чад екстрактор е do-it-себе. Погледнете го упатството за упатството на производот за да го собрате лицето на оџакот. Ако наидете на проблеми со инсталацијата на вентилаторот за екстрактор, можете да побарате помош од електричар или ѕидар. Ако имате било какви сомневања за инсталацијата на производот (на пр. Поврзување на жици, регулатор за брзина итн.) Нашите специјализирани техничари ќе ви бидат на располагање преку е-пошта, разговор или телефон.

  Со квадратна оџак и внатрешна цевка, кој модел треба да го купам?

  Ако имате квадратна оџак со цевка со иста висина како ѕидарска, прво мора да го затворите јазот помеѓу цевката и ѕидарството, а потоа да го инсталирате навивачот на оџакот директно на ѕидарството. Слично на тоа, ако цевката е само неколку сантиметри (или инчи) висока, цевката мора да се доведе до иста висина како ѕидарството. Во оваа ситуација треба да го купите моделот на вентилаторот на оџакот со квадратна основа, прилагодлив и за правоаголен оџак.

  Може ли да го инсталирам екстракторот за чад директно во оџакот?

  Можно е, но мора да ги разгледате димензиите на навивачите на оџакот. Инсталирањето на изложбата на чад може да се направи на два начина: Елиминирање на капакот на оџакот, а потоа инсталирање на вентилаторот на оџакот, или вметнување во внатрешноста на оџакот на оџакот чад екстрактор, нарачување во овој случај чад екстрактор без капа.

  Дали е можно да се води кабелот во оџакот?

  Да, тоа е можно. Постојат два начини да се направи електричното поврзување: со 3 x 1.5 кабел (за да се изврши надвор од оџакот до регулаторот за брзина) со цел да се продолжи првиот метар прикачен на вентилаторот на оџакот. Или можете да направите внатрешна врска со оџакот со нашиот висок температурен отпорен кабел, кој можете да го купите одделно со избирање на саканата количина во опаѓачкото мени според колку метри ви треба.

  Колку долго можам да го напуштам екстракторот за чад од оџакот?

  Нема временско ограничување. Екстракторот за чад од оџакот може да работи цел ден без никаков проблем.

  На кое растојание од пламенот треба да биде поставен вентилаторот на оџакот?

  Професионалниот вентилатор за камини може да се инсталира на било која висина, дури и на обоени од 1 метар. Од друга страна, основниот модел на навивачите на оџакот се препорачува за оџаци над 3 метри.

  Ако моќта излегува, а вентилаторот на оџакот се исклучува, дали го приклучува излезот за чад?

  Не, вентилаторот на оџакот не го приклучува штекерот за чад ако е исклучен. Поради оваа причина е можно да се вклучи навивачот на оџакот само во одредени ситуации, на пример, кога ќе се подигне вратата на шпоретот или во случај на силен ветер.

  Ако врне дожд, водата ќе влезе во оџакот?

  Не, основата на екстракторот за чад од оџакот е зголемена за да се спречи инфилтрацијата на водата во случај на дожд.

  Дали вентилаторот на оџакот го решава проблемот, исто така, во случај на силен ветер?

  Секако, нашиот оџак фан е погоден во случај на силен ветер, бидејќи го решава проблемот на чад.

  Дали оџакот е екстрактор на чад бучна?

  Не. Фан за оџакот молчи по секоја брзина. Се разбира, ако го поставите на шестата брзина, вентилаторот прави повеќе од 1300 револуции во минута, така што ќе слушнете мал звук за потпевнување. Но, за решавање на проблемот со чад, вентилаторот треба да се користи при мали брзини, од првата брзина до третата брзина. На овие брзини притисокот на звукот не надминува 38 dB, i.e. нула бучава.

  Колку го тежат обожавателот на оџакот?

  Тежината на вентилаторот, со исклучок на регулаторот за брзина, е околу 20 кг.

  Каде треба да се инсталира регулаторот на оџакот?

  Регулаторот на вентилаторот на оџакот за камини мора да биде поврзан со тековната 220 V и може да се инсталира во било која област, важно е тоа што не е поставена во близина на изворите на топлина. Всушност, во регулаторот на навивачот на оџакот има трансформатор кој работи на високи температури.

  Неодамна го купив навивачот на оџакот, кога го вклучав на првата брзина што не функционира, зошто?

  Не постои проблем, чадот екстрактор работи нормално. Фан за оџакот е дизајниран за да обезбеди нормално вклучување на внатрешните лежишта. Навивачот првично треба да се стартува со поголеми брзини и по неколку минути може да се префрли на помали брзини. Овој начин на работа треба да се следи само за првиот месец, по што исто така ќе работи со помали брзини.
  Aspiratore Base

  оџакот вентилатор Покривни вентилатори принуден нацрт со вентилатор Fansубители на висока температура отпорни на топлина за сауна принуден нацрт со вентилатор вентилатори за оџакот вентилатори за отстранување за чад екстрактор вентилатор качулка Gemi

  299,00 €
  497,80 €
  - 39,94%
  Најниска цена во последните 30 дена 299.00 €
  Со данок