Test Kit Recinto Elettrico Bundle
  • Test Kit Recinto Elettrico Bundle

  Kit completo per recinto elettrico Recinzione Elettrica Rete Elettrica Elettrificatore Isolatori Filo Cinghiali Mucche Galline

  Откријте го комплетниот прибор за вашата електрична ограда!Изберете ги деловите од приборот, според вашите потреби:

  • 1)Електричен спроводник
  • 2)Изолатори
  • 3)Жица или лента
  • 4)Додатна опрема
  0,00 €
  Со данок

  Достава за 4 - 8 дена

  Quantity:

  Трошоци за испорака: TBD

  Бесплатно враќање 100 дена

  100% secure payments

  Начини за плаќање

  КОМПЛЕТЕН ПРИБОР
  ЕЛЕКТРИЧНА ОГРАДА
  GEMI ELETTRONICA
  Составете го вашиот прибор за
  електрична ограда од
  било која големина.

  Bundle Recinto elettrico | Gemi Market

  Комплетниот прибор за електрична ограда Gemi Elettronica
  ви овозможува да ги изберете правите производи за вашата електрична ограда
  според вашите потреби.


  Подолу, ќе најдете краток опис за секоја компоненташто ќе ви помогне да направите правилен избор за секој производ.

  Ве подсетуваме дека за секое прашање или појаснувањение сме ви на целосно располагање за разговор.

  Ќе ви одговорат нашите специјализирани техничари.

  Од што се состои комплетот прибор?

  Bundle Elettrificatori | Gemi Market

  1) Изберете го вашиот

  ЕЛЕКТРИФИКАТОРОТ

  е уред што предизвикува
  електричен удар
  во електричната ограда.Gemi спроводниците
  се цертифицирани производи,
  безбедни и со висок квалитет

  2) Изберете ја Вашата

  ЖИЦА СПРОВОДНИК

  Жицата или ткаенината делува како спроводник
  на струја во оградата.
  Кога избирате Gemi жица спроводник
  значи дека избирате производ
  Произведен во Италија

  Bundle Fili | Gemi Market
  Bundle Isolatori | Gemi Market

  3)Изберете ги вашите

  ИЗОЛАТОРИ
  ЗА ЗАГРАДУВАЊЕ

  Тие се поврзани со столбовите(железни или дрвени) од
  оградата и се користат да ја спроведат жицата низ оградата.
  Нивната функција е да ја држат жицата

  4)Изберете ја вашата

  ДОДАТНА ОПРЕМА

  Комплетирајте ја вашата ограда така што ќе ја направите
  функционална и дури и поефикасна
  со држачи, ознаки,
  вретено за изолатори, затегнувачи
  Намотувачи, батерии и повеќе

  Bundle Accessori | Gemi Market

  1)ЕЛЕКТРИФИКАТОР ЗА ОГРАДА

  Прв производ што треба да го изберете од вашиот прибор за ограда
  е електрификаторот.

  Спроводниците на електрична струја се поделени во две категории
  според моќта на напојување:

  1)Напојување од 220 V

  2) При 12 V(преку 12 V батерија на пример акумулатор)  Прво што треба да се запрашате е:
  Дали можете да доведете електрична струја блиску до вашата електрична ограда?

  Доколку одговорот е Да:

  ви препорачуваме еден од двата модели од 220 V
  (Е220 Е220 EXTRA STRONG)

  Доколу одговорот еНЕ:

  ви препорачуваме еден од трите модели од 12 V
  (В12 B12 FULL KIT и В12 со SOLAR PANEL)

  Дали ви требаат повеќе информации за секој модел на спроводник на електрична струја?
  Еве ги деталите за секој модел:

  Bundle Elettrificatori | Gemi Market

  200 V - 5 KM

  Електрификатор
  со струја Е220

  Идеален за електрични огради
  напојуван со струја од 220 V
  со идеална максимална должина од 5 km

  200 V - 8 KM

  Електрификатор
  За струја Е220 Extra strong

  Идеален за електрични огради
  напојувани со струја од 220 V
  со идеална максимална должина од 8 km

  Bundle Elettrificatori | Gemi Market
  Bundle Elettrificatori | Gemi Market

  12 V - 5 KM

  Електрификатор
  работи на батерија В12

  Идеална за електрични огради
  батерија со напојување од 12 V
  со идеална максимална должина од 5 km

  12 V - 5 KM

  Прибор за спроводник на струја В12
  + 2 батерии со куќиште

  Идеално за електрични огради напојувани со
  батерија.Двете батериски куќишта
  обезбедуваат поголема самостојност и практичност

  Bundle Elettrificatori | Gemi Market
  Bundle Elettrificatori | Gemi Market

  12 V - 5 KM

  Прибор за електрична струја В/12
  + соларна плоча

  Нема проблем. Никогаш нема да сте без струја
  со соларната плоча и В/12.
  Врвен во својата област за оние кои немаат можност
  за 220 V но не сакаат да ја полнат
  батеријата цело време.

  2)ЖИЦА СПРОВОДНИК

  Која жица да ја изберете за вашата ограда?

  Во комплетот прибор ви е дадена можност да
  изберете помеѓу три електрични жици за ограда со различна дебелина
  и ткаенина за електрична ограда.

  Колку метри жица за електрична ограда препорачувате?

  Пример:треба да оградите област од 500 метри должни?

  Ќе ви требаат најмалку 1000 метри жица
  (препорачуваме најмалку двојно поставување на жица
  на две различни висини на оградата)

  Доколку мислите дека треба да ја заштитите вашата ограда од различни видови на
  на животни (мали, средни и големи) треба да земете во предвид
  ограда со три редови жица (наместена на три различни висини).

  Во тој случај треба да го помножите бројот на
  должни метри со бројот на жици (во овој случај со 3) ,
  на различни висини, и тогаш ќе ви
  требаат најмалку 1500 метри.

  Доколку имате понатамошни прашања, ве молиме не двоумете се да не контактирате .

  Bundle Elettrificatori | Gemi Market

  4 жилна - жица спроводник

  Жица со попречен пресек
  еднаков на 2.2 mm2

  Средно ниво на отпор и спроводливост.
  Препорачано за заградени животни со мала
  големина
  Отпорност:0.5 ohm/h
  Цврстина на затегнување 50 kg
  Достапни калеми од 250, 500, 1000 и 2000 mt.

  6-жилна жица спроводник

  Жица со напречен пресек
  еднаков на 4 mm2

  Ниво на отпорност и спроводливост
  средно-високо
  Се препорачува за огради за животни
  со средна големина
  Отпорност:0.3 ohm/h
  Цврстина на затегнување 70 kg
  Достапни макари од 250, 500, 1000 mt

  Bundle Elettrificatori | Gemi Market
  Bundle Elettrificatori | Gemi Market

  Жица со напречен пресек

  од 6 мм2.
  Многу висока отпорност и спроводливост.

  Препорачано за огради за големи животни.
  големи животни.

  Отпорност:0.15 ohm/h
  Цврстина на затегнување 100 kg
  Достапни калеми од 250, 500, 1000 и 2000 mt.

  4-ткаенини спроводник

  Ткаенина со
  ширина од 8 mm

  Отпорност и спроводливост
  средно до високо ниво.
  идеално за огради за коњи
  Отпорност:0.5 ohm/h
  Цврстина на затегнување 70 kg
  Достапни калеми од 250 mt

  Bundle Elettrificatori | Gemi Market

  3)Изолатори

  За да го комплетирате вашиот прибор за огради, треба да
  изберете вид на изолатори за електрична ограда.

  Изберете според материјалот на столбовите употребени за
  вашата ограда (изолатори за дрвени столбови или за железни столбови)

  Колку изолатори препорачувате?

  Се советува да монтирате столб на секои 4/5 метри и,
  во зависност од бројот на жици на
  секој столб ,2/3 изолатори по столб.

  Така да ако вашата ограда е во должина од 500 метри:
  500/5=100 столбови х 2 изолатори=200 изолатори (минимум)

  Bundle Elettrificatori | Gemi Market

  Одговара за сите видови жици

  Изолатори за Столбови
  од Железо.

  Супер јак и многу лесен за поставување
  Дијаметар на подржан железен столб
  1 до 18 mm. Може да се монтира на два начини
  (единствен од својот вид)
  100 % Произведен во Италија. најпродаван во светот

  Gemi патентира

  Изолатори за
  Дрвени Столбови

  Супер отпорен и многу лесен
  за поставување. Опремен со внатрешна завртка
  (лесно се навртува врз дрвените столбови)
  и жолт, УВ отпорен прстен
  Патентиран од Gemi Elettronica
  највисок квалитет на светот,
  по најниска цена на вебот. Најдобар
  во својата категорија!

  Bundle Elettrificatori | Gemi Market
  Animali felici in recinto elettrico | Gemi Market

  Дали треба да составите количини кои не се комплет?
  Дали имате понатамошни прашања?
  Ние сме ви во целост на располагање

  Притиснете во категоријата:
  www.recinti.it и можете да ја составите со избирање на
  производи и количини за секој еден производ
  Исто така ќе најдете се што ви треба за вашата електрична ограда
  електрична ограда (вклучувајќи и многу мали додатоци).

  Ако имате некои други сомнежи или барате понатамошни информации
  не двоумете се да ги контактирате

  нашите техничари специјалисти
  по emailordinigemi@gmail.comили на(+39) 02.87165556

  Sicuro e certificato | Gemi Market

  Безбедно и цертифицирано.

  Од 1983
  Обрнете внимание на
  вашата безбедност.

  Од 1983, имаме
  специјалисти во компанијата за
  конструкција на производи
  за електрични огради.
  Кога купувате производ
  од GEMI ELETTRONICA значи дека сте избрале
  квалитет и безбедност.

  Што велат нашите купувачи?

  Recensioni Trust Pilot | Gemi Market

  Најсакан во светот.

  нашите
  купувачи велат така

  Прв во светот во својата
  категорија благодарејќи на
  илјадниците позитивни оценки
  од цел свет на TrustPilot

  Наши видео прегледи.

  Дознајте го ставот на
  оние кои тоа го пробале.

  Стотици примени видеа
  од купувачи токму како вас.

  Recensioni Trust Videos | Gemi Market

  Време и цена на испорака?

  Испорачуваме низ целсвет за 3/8 денови
  работни денови

  Дознајте ги сите времиња и цени овде:

  Spedizioni in tutto il mondo | Gemi Market
  Pagamento | Gemi Market

  Како можам да платам?

  Повеќеод 10 начини
  на плаќање.

  Pagamenti sicuri | Gemi Market

  Има ли гаранција за GEMI оградите?

  3 години
  гаранција.

  За било кој елемент
  Од Електричните Огради
  (електричен дел или составен дел).

  Sigillo garanzia | Gemi Market
  Soddisfatti o rimborsati | Gemi Market

  100 денови за повторно да размислите.

  Задоволни
  или си ги сакате парите назад.

  Не ни е потребно
  никакво објаснување.
  Ќе го земеме производот на наш трошок
  и ќе ви ги вратиме парите

  Предностите на купување од

  фабрика.

  1) Бесплатен совет се додека проблемот
  дефинитивно не се реши .

  Ќе добиете одговор по телефон од нашите
  специјализирани техничари кои имаат долгогодишно
  искуство во ова област.
  Повикајте не сега на(+39) 02.87165556
  или пишете на:ordinigemi@gmail.com

  2)Дали имате проблем со некој од нашите производи?
  Веднаш ќе го замениме производот

  Assistenza | Gemi Market
  Azienda | Gemi Market

  3) Фабрички цениЗаштедете
  така што нема да купите од препродавачи.

  4) 40 години искуство во индустријата
  ви се на располагање.

  5) Дизајнирано и целосно произведено
  во Италија
  во нашиот погон за производство
  од над 10000 м2.

  KIT RECINTO
  735 ставки

  Специфични референци

  Questions and Answers

  Електрична ограда: за што е?

  ГЕМИ Електричната ограда - 100% направени во Италија - се користи за да ги одбрани дивите животни, како што се диви свињи, елени, лисици итн. Целта на електричните огради е да ја заштити територијата од грозни инвазии. Исто така се користи за да содржи животни како крави, овци, свињи итн. Тоа нема никаква врска со лов. Ги имаме сите правни сертификати достапни за производство и продажба на електрични огради. Ова е единственото законско решение за оние кои сакаат да ги заштитат своите насади.

  Дали електричната ограда е опасна за луѓето?

  Електричната ограда за животни не е ниту опасна за луѓето, ниту за животни. Како и со сè, дури и за електрични огради постои стандард кој ги утврдува вредностите што треба да се почитуваат. Оградата Energiser е производ кој емитира наизменични импулси со низок ампераген.

  Што ви е потребно за електрична ограда за диви свињи и други животни?

  За да креирате електрична ограда за животни што ви се потребни: GEMI Energiser - 100% направени во Италија - за огради кои ја носат струјата на оградата, електричен диригент жица за оградата и изолаторите за електрифицирани огради навртувани на мислењата .

  Е 6mm² електрична жица за огради погодни за диви свињи, или дали треба да го земам прашка?

  Дебела електрична жица од 6mm² за огради е погодна за диви свињи и големи животни. Жицата за оградување има цврстина на истегнување до 100 килограми, 8 диригентни жици и дисперзија од 0,15 Ohm / m. Прашањето за електрични огради е погодна за електрични огради за коњи.

  На кое растојание треба да се постават оградите?

  Ние препорачуваме садење на мислења на растојание кое зависи од карактеристиките на земјата; Ако земјата е рамна, ставете еден на секои 5/10 метри, ако е ветровито или нееднаква област, ставете ги поблиску заедно.

  Морам да направам ограда, која електрична жица ја препорачувате?

  Жицата од 2,2 mm² е погодна за мали животни и мали електрични огради. E.g.: Овци, кози, porcupines, зајаци, волци, кучиња, мачки, кокошки, лисици, пауни, мисирки, зајаци, молови, бадтори, ласиви, верверички. Дебела жица од 4 mm² е погодна за средни до големи животни. Пр. Одгледување свињи, елен елен, итн. Жицата од 6 mm² за животински куќишта има струја на истекување од 0,15 OHM / MT, што овозможува да се огради неколку километри и е погодна за големи животни. Е.г.: Диви свиња, елени, крави, мафини, мечки итн.

  Што се доставува со оградата енергистер?

  Со сегашниот модел што го снабдуваме: заземјување кабел и кабел со пинцети да бидат поврзани со оградата. Со моделот со двојна моќност, ние нудиме 220V напојување, кабли за врски со батеријата на автомобилот (позитивен и негативен), кабел за заземјување и кабел со пинцети да бидат поврзани со оградата.

  Зошто вметнете 3 столбови за заземјување на електричната ограда?

  Заземјувањето е основно за функционалноста на електричната ограда за животните, па затоа се препорачува правилно да го стори тоа. За да го искористат вкупното испуштање на струјата на енергијата, неопходно е да се направи заземјување со вметнување на 3 галванизирани столбови од 1 метар во земјата. Тие мора да бидат поставени на 3 метри, 80 см во влажната земја и 20 см надвор, а потоа да ги поврзете со жолтиот кабел. Заедно со електричната ограда, ние снабдуваме само 1 метар кабел кој мора да биде поврзан со првиот пол. Се препорачува да го стори тоа, каде што постои присуство на вегетација, затоа влажна почва. Суви почвата не е проводен. Според извршените тестови, поставување на 3 столбови во било кој тип на терен, нема да има проблем со функционалноста. Ако ставите само еден удел, моќта на тековната чувствувачка ќе биде помала од нејзиниот опсег, а животните ќе можат да ја преминат оградата.

  Колку долго батеријата трае за преносливиот енергистер, и кој треба да го користам?

  За Energiser B12 доволно е да користите автомобилска батерија од 12V 40AH. Автономијата, ако не постои дисперзија во електричната ограда, е околу 10/12 дена. Инаку трае помалку.

  Морам да ставам 3 жици во електричната ограда. Колку треба да ги ставам?

  Жиците во внатрешноста на електричната ограда мора да бидат вметнати според големината на животното. За мали животни, првата жица во оградата треба да се вметне 20 см подалеку од земјата, а потоа само остави 20cm / 30cm. За животни како диви свињи, диригентската жица за електрични огради треба да остане 30 см од земјата и така натаму. За големи животни, како што се коњи, крави, заедничката нишка треба да се остави на 60/80 см од земјата.

  Тековната е малку далеку од електричниот прилог на животни. Што да се прави? Како да се...

  Ако струјата е далеку од електричната ограда, за вашиот Gemi Energiser - 100% направени во Италија - го имаме високонапонскиот премин кабел кој може да работи на површината или подземјето, без празнење. Со овој кабел е можно да се носи струја на оградата, без никаква дисперзија. Кабелот за електрични огради, исто така, може да се користи за да се приклучи на две огради, а потоа поврзете еден крај на првата ограда, а другиот крај на втората ограда, кога има малку растојание помеѓу една ограда и друга.

  Колку метри можам да ја користам електричната жица за високи напонски огради?

  Дебелината на електричен кабел за огради е 3 мм и исто така може да се користи повеќе од 100 метри, но тоа е само погоден за 30/40 метри. Ако две електрични огради треба да се поврзат на растојание од многу метри, препорачливо е да се помине жицата на диригентот со воздух. Инаку создаде две одделни електрични огради.

  Како да направите спојување на диригент жица за електрични огради?

  Раскрсницата на диригентската жица за електрични огради за животни може да се направи со едноставен јазол помеѓу два краја, се препорачува да ги направите само онаму каде што е потребно.

  Како ја поминувате жицата од електричниот изолатор на оградата?

  Без да одите околу мртвиот круг на изолаторот за електрични огради, во нередна дисперзија е создадена. GEMI електрични огради изолатори се дизајнирани за оваа намена.

  Како да се види дали има електрична енергија на оградата?

  За да проверите дали има струја на електричната ограда за животните, само донесете го врвот на шрафцигер со изолирана рачка на неколку мм подалеку од жицата на оградата. Во моментот кога ќе слушнете дека стекнете, тоа значи дека постои струја на електричната ограда.

  Што значи светлата на енергијата за електрични огради?

  Сигналното светло што го осветлува наизменично на енергијата за електрични огради укажува на правилно функционирање на апаратот.

  Може ли енергијата да остане на отворено?

  Енергијата не може да биде на отворено. Таа мора да се чува во затворен простор за да се спречи тоа да биде оштетена од лошо време.

  Како да ја инсталирате електричната ограда?

  Енергизатор не може да се чува на отворено. Таа мора да се чува во затворен простор за да се спречи оштетување од времето. Со цел да ги испуштите сите негови текови, таа мора да биде заземје со вметнување на 3 галванизирани 1 метри влогови во земјата. Тие мора да бидат поставени 3 метри, 80 см во земјата (влажни) и 20 см надвор, а потоа поврзани со жолто-зелен кабел. Уредот има црвен позитивен кабел на својот излез кој е поврзан со оградата и жолто-зелен кабел кој е поврзан со првиот основен удел. Никогаш не поврзувајте два електронски избори на истата жица, бидејќи двајца импулси може да се откажат меѓусебно, предизвикувајќи проблеми. Можете да поврзете две електроинфеитори на иста ограда, но држете ги на две одделни линии на жица.
  Test Kit Recinto Elettrico Bundle

  Kit completo per recinto elettrico Recinzione Elettrica Rete Elettrica Elettrificatore Isolatori Filo Cinghiali Mucche Galline

  0,00 €
  Со данок