Elettrificatore B/12 extra forte a batteria doppia alimentazione 12V / 220V per recinto elettrico recinzione elettrica recinzion
  • Elettrificatore B/12 extra forte a batteria doppia alimentazione 12V / 220V per recinto elettrico recinzione elettrica recinzion
  • Elettrificatore B/12 extra forte a batteria doppia alimentazione 12V / 220V per recinto elettrico recinzione elettrica recinzion
  • Elettrificatore B/12 extra forte a batteria doppia alimentazione 12V / 220V per recinto elettrico recinzione elettrica recinzion
  • Elettrificatore B/12 extra forte a batteria doppia alimentazione 12V / 220V per recinto elettrico recinzione elettrica recinzion
  • Elettrificatore B/12 extra forte a batteria doppia alimentazione 12V / 220V per recinto elettrico recinzione elettrica recinzion
  • Elettrificatore B/12 extra forte a batteria doppia alimentazione 12V / 220V per recinto elettrico recinzione elettrica recinzion
  • Elettrificatore B/12 extra forte a batteria doppia alimentazione 12V / 220V per recinto elettrico recinzione elettrica recinzion
  • Elettrificatore B12/2 Extraforte per recinto elettrico, recinti elettrici, recinti elettrificati, recinzioni elettrificate
  • Elettrificatore B/12 extra forte a batteria doppia alimentazione 12V / 220V per recinto elettrico recinzione elettrica recinzion

  Модул за електрическа ограда функционира с батерии 12V / 220V B/12 Gemi Elettronica

  Gemi Elettronica В/12 супер силна батерија работи со двојно напојување 12 V/220 V за електрична ограда
  електрична ограда наелектризирана ограда за животни коњи кучиња диви свињи крави свињи кокошки

  • Конструирање електрична ограда, наелектризирана ограда напојувана со 12 V батерија. Во споредба со други модели напојувани со батерија В12, исто така е дизајниран да спроведува електрична струја ,благодарејќи на напојувањето кое ние го обезбедуваме.
  • Опсегот на уредот е 5000 метри од спроводникот – Максимален излез 10000 V – 6 Ј
  • Многу е моќен, со многу мала потрошувачка, и може да се користи со било кој 12 волтен акумулатор. Може да се поврзе со струја благодарејќи на 220 V напојување што го обезбедуваме.
  • Потрошувачка на струја :300 mA
  • Се користи за електрични огради ,електрични огради за животни коњи кучиња крави свињи пилиња и за заштита на градина од диви животни како што се дивите свињи.
  149,00 €
  298,00 €
  - 50%
  Најниска цена во последните 30 дена 149.00 €
  Со данок

  Достава за 4 - 6 дена

  Quantity:

  Трошоци за испорака: TBD

  Бесплатно враќање 100 дена

  Начини за плаќање

  ЕЛЕКТРИФИКАТОР ЗА ОГРАДА
  В/12 СУПЕР СИЛЕН GEMI ELECTRONICS
  12 V или 220 V – 5 KM

  Elettrificatori recinti | Gemi Market

  За секое решение.

  220 V струја
  и 12 V батерија

  Идеално за електрични огради
  батерија напојувана со 12 V и
  220 волти долж струјното коло
  идеално максимум 5 km

  20 Motivi | Gemi Market
  20 Motivi | Gemi Market

  Супер силен.

  Водечки
  Електричен.

  Еве како причинува
  удар на вашата електрична ограда

  Лесно се составува

  Во само 3чекори.
  1)

  Поврзете го електричниот спроводникот преку
  терминалите со 12 V батерија
  (се препорачува 12 V – 40 Ah акумулатор)
  NB:акумулаторот не е вклучшен во пакетот

  2)Поврзете ја жолтата/зелена жица
  со земјата

  3)Поврзете ја црвената жица
  со електричната жица од оградата.

  Struttura aspiratore camino | Gemi Market
  Bestiame | Elettrificatori recinti | Gemi Market

  Ваша заштита.

  идеално за
  секое животно.

  идеално за коњи понии млади бикови
  крави овци кози
  свињи пилиња бикови јагниња елен
  елен лисици и уште многу други...

  Моќен.

  Досег од 80 km(лабораториски)
  8 km (во вистински услови)

  Perimetro | Elettrificatori recinti | Gemi Market

  Е/220 електричен спроводникпод идеални услови прилабораториски тестовиможе да произведе електрична струја до должина од 80 km.

  Актуелниот протеккако и да е, зависи од различни параметри:

  .квалитетот на производите употребени во оградата(жица, изолатори, бандери и заземјување)
  .присуството на вегетација во соодветната област(колку е погуста
  толку повеќе се намалува досегот на оградата. Колку повеќе областа околу оградата
  се чува чиста толку повеќе се зголемува протекот)

  Благодарејќи на нашето речиси 40 годишно искуство можеме
  со сигурност да тврдиме дека нашиот електричен спроводникмодел
  Е/220 EXTRA STRONGуспева да обезбеди одлично функционирање
  на оградите до8 km.

  Risparmio | Elettrificatori recinti | Gemi Market

  Да за заштедување.

  Намалена потрошувачка.

  Благодарејќи само на12 Wапсорбирање,
  кога избирате GEMI електрификатор
  значи
  дека заштедувате
  на сметката за струја

  Технички карактеристики

  Tensione | Elettrificatori recinti | Gemi MarketВолтажа:15000 V

  Potenza | Elettrificatori recinti | Gemi MarketМоќ: 8 Ј

  Peso | Elettrificatori recinti | Gemi MarketТежина: 1150 kg

  IPX4 | Elettrificatori recinti | Gemi MarketIPX4: отпорен на прскање

  Assorbimento | Elettrificatori recinti | Gemi MarketПотрошувачка на струја: 16 mА

  Impulsi al minuto | Elettrificatori recinti | Gemi MarketИмпулси во минута :50

  Dimensioni | Elettrificatori recinti | Gemi MarketДимензии: 24 х 25 х 16.5 см.

  CE | Elettrificatori recinti | Gemi Marketg Одговара според CE стандардите

  EN 60355-2-76/Al1 | Elettrificatori recinti | Gemi MarketПроизведено во согласност со EN 60355-2-76/АI1

  Sicuro e certificato | Gemi Market

  Безбеден и цертифициран.

  Од 1983,
  внимаваме
  на вашата безбедност.

  Од 1983, имаме
  специјалисти во компанијата за
  конструирање на производи
  за електрични огради.
  Кога купувате производ од
  Gemi Elettronica значи дека сте избрале
  квалитет и безбедност.

  Што велат нашите купувачи?

  Recensioni Trust Pilot | Gemi Market

  Најсакан на светот.

  Нашите
  купувачи велат така.

  прв во светот во својата
  категорија според
  илјадниците позитивни оценки
  од цел свет на TusttPilot.

  Наши видео прегледи.

  Дознајте го мислењето на
  оние кои го пробале тоа.

  Стотици примени видеа
  од купувачи како вас.

  Recensioni Trust Videos | Gemi Market

  Време за испорака и цени?

  Испорачуваме низ цел свет за 3/8
  работни денови.

  Дознајте ги сите времиња и цени овде:

  Spedizioni in tutto il mondo | Gemi Market
  Pagamento | Gemi Market

  Како можам да платам?

  Има повеќе од 10 начини
  на плаќање.

  Pagamenti sicuri | Gemi Market

  Дали електрификаторите имаат гаранција?

  3 години
  гаранција.

  За било која компонента
  на електрификаторот
  (електричен или составен дел).

  Sigillo garanzia | Gemi Market
  Soddisfatti o rimborsati | Gemi Market

  100 денови за повторно да размислите.

  Задоволни
  или си ги сакате парите назад.

  Не ни треба
  никакво објаснување.
  Ќе го земеме производот на наш трошок
  а вие ќе ги добиете парите назад

  Предности при купување од

  фабрика.

  Бесплатен совет се до решавање на
  проблемот.

  Ќе добиете одговор по телефон од нашите
  специјализирани техничари со долгогодишно
  искуство во ова поле.
  Јавете се сега на
  или пишете на:[email protected]

  2)Дали имате проблем со некој од нашите производи?
  Веднаш ќе го замениме производот

  Assistenza | Gemi Market
  Azienda | Gemi Market

  3)Фабрички цениЗаштедете
  така што ќе ги избегнете препродавачите.

  4)40 години искуство во индустријата
  на ваше располагање

  5)Дизајнирано и целосно произведено
  во Италија
  во нашиот погон за производство
  од над 10000 m2

  Gemi Elettronica Srl
  A8
  1225 ставки

  Специфични референци

  Нов производ

  Симнување

  mk

  Elettrificatore b12/2.pdf

  Scarica la scheda tecnica e scopri tutte le caratteristiche inerenti al nostro prodotto.

  Симнување (1)

  Questions and Answers

  Дали електричната ограда е опасна за луѓето?

  Електричната ограда за животни не е ниту опасна за луѓето, ниту за животни. Како и со сè, дури и за електрични огради постои стандард кој ги утврдува вредностите што треба да се почитуваат. Оградата Energiser е производ кој емитира наизменични импулси со низок ампераген.

  Што ви е потребно за електрична ограда за диви свињи и други животни?

  За да креирате електрична ограда за животни што ви се потребни: GEMI Energiser - 100% направени во Италија - за огради кои ја носат струјата на оградата, електричен диригент жица за оградата и изолаторите за електрифицирани огради навртувани на мислењата .

  Што се доставува со оградата енергистер?

  Со сегашниот модел што го снабдуваме: заземјување кабел и кабел со пинцети да бидат поврзани со оградата. Со моделот со двојна моќност, ние нудиме 220V напојување, кабли за врски со батеријата на автомобилот (позитивен и негативен), кабел за заземјување и кабел со пинцети да бидат поврзани со оградата.

  Зошто вметнете 3 столбови за заземјување на електричната ограда?

  Заземјувањето е основно за функционалноста на електричната ограда за животните, па затоа се препорачува правилно да го стори тоа. За да го искористат вкупното испуштање на струјата на енергијата, неопходно е да се направи заземјување со вметнување на 3 галванизирани столбови од 1 метар во земјата. Тие мора да бидат поставени на 3 метри, 80 см во влажната земја и 20 см надвор, а потоа да ги поврзете со жолтиот кабел. Заедно со електричната ограда, ние снабдуваме само 1 метар кабел кој мора да биде поврзан со првиот пол. Се препорачува да го стори тоа, каде што постои присуство на вегетација, затоа влажна почва. Суви почвата не е проводен. Според извршените тестови, поставување на 3 столбови во било кој тип на терен, нема да има проблем со функционалноста. Ако ставите само еден удел, моќта на тековната чувствувачка ќе биде помала од нејзиниот опсег, а животните ќе можат да ја преминат оградата.

  Колку долго батеријата трае за преносливиот енергистер, и кој треба да го користам?

  За Energiser B12 доволно е да користите автомобилска батерија од 12V 40AH. Автономијата, ако не постои дисперзија во електричната ограда, е околу 10/12 дена. Инаку трае помалку.

  Што значи светлата на енергијата за електрични огради?

  Сигналното светло што го осветлува наизменично на енергијата за електрични огради укажува на правилно функционирање на апаратот.

  Може ли енергијата да остане на отворено?

  Енергијата не може да биде на отворено. Таа мора да се чува во затворен простор за да се спречи тоа да биде оштетена од лошо време.
  Elettrificatore B/12 extra forte a batteria doppia alimentazione 12V / 220V per recinto elettrico recinzione elettrica recinzion

  Модул за електрическа ограда функционира с батерии 12V / 220V B/12 Gemi Elettronica

  149,00 €
  298,00 €
  - 50%
  Најниска цена во последните 30 дена 149.00 €
  Со данок