При изборот на енергетичар за електрична ограда, добра практика е да се избере батерија која ќе трае со текот на времето и ќе гарантира висока доверливост.

Батериите Gemi energiser се направени исклучиво во Италија, гарантираат долготрајни перформанси и се идеални за енерџиите B12 на Gemi Elettronica.

Batteria al piombo 12 Volt 7,2 Ampere PANASONIC
  • -20%
  Gemi Elettronica Оловна батерија 12 Волти 7,2 Ампери PANASONIC за електрична ограда електрични огради наелектрзирано оградување Електрична ограда, на електризирана ограда ,ограда за пасишта – за коњи понии крави кози овци дива свиња елен говеда батерија со оловна киселина ,идеална за напојување В12-2/В24 апарати 12...
  29,99 €37,49 €Редовна цена-20% offЦена
  Batteria al piombo 12 Volt 7,2 Ampere PANASONIC
   • -20%
   Gemi Elettronica Оловна батерија 12 Волти 7,2 Ампери PANASONIC за електрична ограда електрични огради наелектрзирано оградување Електрична ограда, на електризирана ограда ,ограда за пасишта – за коњи понии крави кози овци дива свиња елен говеда батерија со оловна киселина ,идеална за напојување В12-2/В24 апарати 12...
   29,99 €37,49 €Редовна цена-20% offЦена

   Questions and Answers

   Електрична ограда: за што е?

   ГЕМИ Електричната ограда - 100% направени во Италија - се користи за да ги одбрани дивите животни, како што се диви свињи, елени, лисици итн. Целта на електричните огради е да ја заштити територијата од грозни инвазии. Исто така се користи за да содржи животни како крави, овци, свињи итн. Тоа нема никаква врска со лов. Ги имаме сите правни сертификати достапни за производство и продажба на електрични огради. Ова е единственото законско решение за оние кои сакаат да ги заштитат своите насади.

   Дали електричната ограда е опасна за луѓето?

   Електричната ограда за животни не е ниту опасна за луѓето, ниту за животни. Како и со сè, дури и за електрични огради постои стандард кој ги утврдува вредностите што треба да се почитуваат. Оградата Energiser е производ кој емитира наизменични импулси со низок ампераген.

   Што ви е потребно за електрична ограда за диви свињи и други животни?

   За да креирате електрична ограда за животни што ви се потребни: GEMI Energiser - 100% направени во Италија - за огради кои ја носат струјата на оградата, електричен диригент жица за оградата и изолаторите за електрифицирани огради навртувани на мислењата .

   Зошто вметнете 3 столбови за заземјување на електричната ограда?

   Заземјувањето е основно за функционалноста на електричната ограда за животните, па затоа се препорачува правилно да го стори тоа. За да го искористат вкупното испуштање на струјата на енергијата, неопходно е да се направи заземјување со вметнување на 3 галванизирани столбови од 1 метар во земјата. Тие мора да бидат поставени на 3 метри, 80 см во влажната земја и 20 см надвор, а потоа да ги поврзете со жолтиот кабел. Заедно со електричната ограда, ние снабдуваме само 1 метар кабел кој мора да биде поврзан со првиот пол. Се препорачува да го стори тоа, каде што постои присуство на вегетација, затоа влажна почва. Суви почвата не е проводен. Според извршените тестови, поставување на 3 столбови во било кој тип на терен, нема да има проблем со функционалноста. Ако ставите само еден удел, моќта на тековната чувствувачка ќе биде помала од нејзиниот опсег, а животните ќе можат да ја преминат оградата.

   Колку долго батеријата трае за преносливиот енергистер, и кој треба да го користам?

   За Energiser B12 доволно е да користите автомобилска батерија од 12V 40AH. Автономијата, ако не постои дисперзија во електричната ограда, е околу 10/12 дена. Инаку трае помалку.

   Тековната е малку далеку од електричниот прилог на животни. Што да се прави? Како да се...

   Ако струјата е далеку од електричната ограда, за вашиот Gemi Energiser - 100% направени во Италија - го имаме високонапонскиот премин кабел кој може да работи на површината или подземјето, без празнење. Со овој кабел е можно да се носи струја на оградата, без никаква дисперзија. Кабелот за електрични огради, исто така, може да се користи за да се приклучи на две огради, а потоа поврзете еден крај на првата ограда, а другиот крај на втората ограда, кога има малку растојание помеѓу една ограда и друга.

   Како да се види дали има електрична енергија на оградата?

   За да проверите дали има струја на електричната ограда за животните, само донесете го врвот на шрафцигер со изолирана рачка на неколку мм подалеку од жицата на оградата. Во моментот кога ќе слушнете дека стекнете, тоа значи дека постои струја на електричната ограда.

   Како да ја инсталирате електричната ограда?

   Енергизатор не може да се чува на отворено. Таа мора да се чува во затворен простор за да се спречи оштетување од времето. Со цел да ги испуштите сите негови текови, таа мора да биде заземје со вметнување на 3 галванизирани 1 метри влогови во земјата. Тие мора да бидат поставени 3 метри, 80 см во земјата (влажни) и 20 см надвор, а потоа поврзани со жолто-зелен кабел. Уредот има црвен позитивен кабел на својот излез кој е поврзан со оградата и жолто-зелен кабел кој е поврзан со првиот основен удел. Никогаш не поврзувајте два електронски избори на истата жица, бидејќи двајца импулси може да се откажат меѓусебно, предизвикувајќи проблеми. Можете да поврзете две електроинфеитори на иста ограда, но држете ги на две одделни линии на жица.