Намотка за жица и лента со 3:1 множител на електричната ограда, опремена со удобна рачка и кука за удобно прицврстување на држачот за ролна.
Затегнувачот на жица или шипката за врзување, од друга страна, може да се инсталираат на кој било дел од оградата, благодарение на едноставната мијалник.

Test Kit Recinto Elettrico Bundle
  Откријте го комплетниот прибор за вашата електрична ограда!Изберете ги деловите од приборот, според вашите потреби: 1)Електричен спроводник 2)Изолатори 3)Жица или лента 4)Додатна опрема
  0,00 €Цена
  Test Kit Recinto Elettrico Bundle
   Откријте го комплетниот прибор за вашата електрична ограда!Изберете ги деловите од приборот, според вашите потреби: 1)Електричен спроводник 2)Изолатори 3)Жица или лента 4)Додатна опрема
   0,00 €Цена
   Molla per tensione del filo conduttore per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elettrificate Avvolgitore Per Filo Conduttore E Fettuccia Con Moltiplicatore 3:1 Per Recinto Elettrico Recinti Elettrici Recinzioni Elettriche
    Макара со жица и ткаенина множиме 3:1 за електрична ограда електрични огради електрични огради наелектризирани огради Gemi Gemi намотувачот за жица и ткаенина за брзо и лесно собирање на вашата електрична ограда. Опремен со множење од3:1 што гарантира собирање на жицата за неколку минути ,без умор, благодарејќи на соодветниот...
    29,90 €Цена
    Molla per tensione del filo conduttore per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elettrificate Avvolgitore Per Filo Conduttore E Fettuccia Con Moltiplicatore 3:1 Per Recinto Elettrico Recinti Elettrici Recinzioni Elettriche
     Макара со жица и ткаенина множиме 3:1 за електрична ограда електрични огради електрични огради наелектризирани огради Gemi Gemi намотувачот за жица и ткаенина за брзо и лесно собирање на вашата електрична ограда. Опремен со множење од3:1 што гарантира собирање на жицата за неколку минути ,без умор, благодарејќи на соодветниот...
     29,90 €Цена
     Molla galvanizzata per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elettrificate Molla per tensione del filo conduttore per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elettrificate
      Затегнувачи за проводниците на електричната ограда
      Пружина за затегнување на хоризонтална жица за електрична ограда електрични огради наелектризирани огради Gemi Пружина за затегнување од нерѓосувачки челик ,соодветна за високо затегнувачки сили. Детали:екстремно робустен квалитет ,многу долготрајна. Димензии на затегнувачката пружина:должина 7,5 см – дебелина 2...
      0,90 €Цена
      Molla galvanizzata per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elettrificate Molla per tensione del filo conduttore per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elettrificate
       Затегнувачи за проводниците на електричната ограда
       Пружина за затегнување на хоризонтална жица за електрична ограда електрични огради наелектризирани огради Gemi Пружина за затегнување од нерѓосувачки челик ,соодветна за високо затегнувачки сили. Детали:екстремно робустен квалитет ,многу долготрајна. Димензии на затегнувачката пружина:должина 7,5 см – дебелина 2...
       0,90 €Цена
       Maniglia per recinto elettrico, recinti elettrici, recinzioniTenditori per recinto elettrico a cricchetto Gemi per filo conduttore fino a 6mm² e per fettuccia recinti elettrici recinzioni e
        Затегнувачи за проводниците на електричната ограда
        Gemi Elettronica Резе за затегнувач на жица до 6 mm2 за електрична ограда и за ткаенина за електрични огради електрични огради наелектризирани огради Се користи со леснотија за затегнување на жица спроводник или за ткаенина Може да се инсталира на било кој дел од оградата, благодарејќи на едноставната подлошка, жицата ќе биде...
        1,29 €Цена
        Maniglia per recinto elettrico, recinti elettrici, recinzioniTenditori per recinto elettrico a cricchetto Gemi per filo conduttore fino a 6mm² e per fettuccia recinti elettrici recinzioni e
         Затегнувачи за проводниците на електричната ограда
         Gemi Elettronica Резе за затегнувач на жица до 6 mm2 за електрична ограда и за ткаенина за електрични огради електрични огради наелектризирани огради Се користи со леснотија за затегнување на жица спроводник или за ткаенина Може да се инсталира на било кој дел од оградата, благодарејќи на едноставната подлошка, жицата ќе биде...
         1,29 €Цена
         Maniglia per recinto elettrico, recinti elettrici, recinzioniTenditore per filo conduttore con blocco a ruota dentata Recinto Elettrico Recinti Elettrici Recinzioni Elettrificate
          Затегнувачи за проводниците на електричната ограда
          Gemi Elettronica затегнувачот на Жица со брава на запченик Електрична Ограда Електрични Огради Затегнувач на жица со брава на запченик;корисна за правење електрична ограда за да ја затегне жицата или ткаенината. Влечните закачки на Gemi се направени од нерѓосувачки челик, робустен материјал што гарантира долготрајност на...
          4,49 €Цена
          Maniglia per recinto elettrico, recinti elettrici, recinzioniTenditore per filo conduttore con blocco a ruota dentata Recinto Elettrico Recinti Elettrici Recinzioni Elettrificate
           Затегнувачи за проводниците на електричната ограда
           Gemi Elettronica затегнувачот на Жица со брава на запченик Електрична Ограда Електрични Огради Затегнувач на жица со брава на запченик;корисна за правење електрична ограда за да ја затегне жицата или ткаенината. Влечните закачки на Gemi се направени од нерѓосувачки челик, робустен материјал што гарантира долготрајност на...
           4,49 €Цена

           Questions and Answers

           Електрична ограда: за што е?

           ГЕМИ Електричната ограда - 100% направени во Италија - се користи за да ги одбрани дивите животни, како што се диви свињи, елени, лисици итн. Целта на електричните огради е да ја заштити територијата од грозни инвазии. Исто така се користи за да содржи животни како крави, овци, свињи итн. Тоа нема никаква врска со лов. Ги имаме сите правни сертификати достапни за производство и продажба на електрични огради. Ова е единственото законско решение за оние кои сакаат да ги заштитат своите насади.

           Дали електричната ограда е опасна за луѓето?

           Електричната ограда за животни не е ниту опасна за луѓето, ниту за животни. Како и со сè, дури и за електрични огради постои стандард кој ги утврдува вредностите што треба да се почитуваат. Оградата Energiser е производ кој емитира наизменични импулси со низок ампераген.

           Што ви е потребно за електрична ограда за диви свињи и други животни?

           За да креирате електрична ограда за животни што ви се потребни: GEMI Energiser - 100% направени во Италија - за огради кои ја носат струјата на оградата, електричен диригент жица за оградата и изолаторите за електрифицирани огради навртувани на мислењата .

           Зошто вметнете 3 столбови за заземјување на електричната ограда?

           Заземјувањето е основно за функционалноста на електричната ограда за животните, па затоа се препорачува правилно да го стори тоа. За да го искористат вкупното испуштање на струјата на енергијата, неопходно е да се направи заземјување со вметнување на 3 галванизирани столбови од 1 метар во земјата. Тие мора да бидат поставени на 3 метри, 80 см во влажната земја и 20 см надвор, а потоа да ги поврзете со жолтиот кабел. Заедно со електричната ограда, ние снабдуваме само 1 метар кабел кој мора да биде поврзан со првиот пол. Се препорачува да го стори тоа, каде што постои присуство на вегетација, затоа влажна почва. Суви почвата не е проводен. Според извршените тестови, поставување на 3 столбови во било кој тип на терен, нема да има проблем со функционалноста. Ако ставите само еден удел, моќта на тековната чувствувачка ќе биде помала од нејзиниот опсег, а животните ќе можат да ја преминат оградата.

           Колку долго батеријата трае за преносливиот енергистер, и кој треба да го користам?

           За Energiser B12 доволно е да користите автомобилска батерија од 12V 40AH. Автономијата, ако не постои дисперзија во електричната ограда, е околу 10/12 дена. Инаку трае помалку.

           Тековната е малку далеку од електричниот прилог на животни. Што да се прави? Како да се...

           Ако струјата е далеку од електричната ограда, за вашиот Gemi Energiser - 100% направени во Италија - го имаме високонапонскиот премин кабел кој може да работи на површината или подземјето, без празнење. Со овој кабел е можно да се носи струја на оградата, без никаква дисперзија. Кабелот за електрични огради, исто така, може да се користи за да се приклучи на две огради, а потоа поврзете еден крај на првата ограда, а другиот крај на втората ограда, кога има малку растојание помеѓу една ограда и друга.

           Како да се види дали има електрична енергија на оградата?

           За да проверите дали има струја на електричната ограда за животните, само донесете го врвот на шрафцигер со изолирана рачка на неколку мм подалеку од жицата на оградата. Во моментот кога ќе слушнете дека стекнете, тоа значи дека постои струја на електричната ограда.

           Како да ја инсталирате електричната ограда?

           Енергизатор не може да се чува на отворено. Таа мора да се чува во затворен простор за да се спречи оштетување од времето. Со цел да ги испуштите сите негови текови, таа мора да биде заземје со вметнување на 3 галванизирани 1 метри влогови во земјата. Тие мора да бидат поставени 3 метри, 80 см во земјата (влажни) и 20 см надвор, а потоа поврзани со жолто-зелен кабел. Уредот има црвен позитивен кабел на својот излез кој е поврзан со оградата и жолто-зелен кабел кој е поврзан со првиот основен удел. Никогаш не поврзувајте два електронски избори на истата жица, бидејќи двајца импулси може да се откажат меѓусебно, предизвикувајќи проблеми. Можете да поврзете две електроинфеитори на иста ограда, но држете ги на две одделни линии на жица.