Зошто да поставите оџак наместо да го изградите?

Зошто да поставите оџак наместо да го изградите?

Во повеќето домови, покривите наречени оџаци често се градат на терминалите на каналите за чад.

Овие оџаци се изградени со цел да исполнуваат различни функции и се способни да решаваат различни критични прашања.

Меѓу вообичаените проблеми на каналите за чад, за кои се надеваме дека ќе може да се решат со изградба на оџак, секако е и навлегувањето на вода во случај на дожд и силен ветер или влегување на птици од покривот во самиот канал за чад. . или за чисто естетско прашање.

Најчесто користените класични оџаци се секако оние од тула или челик. Сепак, и покрај изградбата на овие оџаци, кои понекогаш се многу скапи, вистинското решавање на горенаведените проблеми не е загарантирано. Класичните оџаци, всушност, не влијаат на проблемот со чад и лошиот нацрт на оџакот.

Всушност, ако каминот чади затоа што надвор дува премногу ветер или затоа што грипот има свиоци или поради многу други причини, класичниот вентилатор за оџак воопшто не го решава овој проблем.

Решението кое мора да се усвои за да се реши проблемот со чадот од оџакот е да се постави електричен аспиратор за чад на покривот на излезот од грипот, наречен уште и аспиративен оџак.

Геми Елеттроника предлага различни модели на електрични апарати за вадење чад; со различни карактеристики како што се моќ на вшмукување, отпорност на високи температури, години на гаранција и материјал кој се користи за нивната изработка.

Gemi Elettronica има за цел да одговори позитивно на секоја потреба и е во состојба да обезбеди двојно решение: електричен аспиратор за чад во оџак.

Вентилаторот за оџак предложен од Геми Елеттроника се разликува од класичните вентилатори за оџаци од ѕидање или челик бидејќи е огноотпорен глинест оџак.
Овој материјал е идеален за димни, бидејќи е отпорен не само на атмосферски агенси туку и на топлина.

Затоа, од ова решение се добива двојна предност: естетската, благодарение на употребата на модерен вентилатор за оџак, и функционалната со решавање на проблемот со чадот благодарение на електричниот апарат за вадење чад.

Електричниот аспиратор за чад има и решетка за заштита на птици од електро-заварен челик и благодарение на својата структура спречува навлегување на водни инфилтрации.

Вентилаторот за глинениот оџак Gemi Elettronica не бара никаков лепак за склопување и пред се се карактеризира со систем за отворање одозгора кој ви овозможува лесно да ја отстраните и расклопите структурата со можност, според тоа, да можете да интервенирате за каква било интервенција за одржување.

Затоа, Gemi Elettronica може да одговори на секоја потреба, и естетска и конкретно разрешувачка, која се однесува на проблемите што може да ги има каминот.

Во рамките на светот на Gemi, ние сме поносни да ви го претставиме нашиот широк спектар нааспирација за дим закамини, секој со уникатни карактеристики кои ги задоволуваат различните потреби на нашитеклиенти. Нашата преданосткон одличноста не' води во развој на разновидна селекција на модели, обезбедувајќи декасекој детал е внимателнодизајниран и разработен.

Аспираториза камини "основа": Тиракамини за оние кои бараат надежни и ефикаснирешенија, ви нудименашата линија на аспиратори за основни камини. Овие модели се создадени да нудат солидниперформанси по пристапнацена, обезбедувајќи ефикасно отстранување на димот без компромис со квалитетот.
Главнитекарактеристики: 300°Cаспирација, 3 години гаранција и 2500 M³/h снага на аспирација.

Аспираториза камини "професионални": Доколку, пак, барате професионалниперформанси, карактеризиранисо уште поголема снага и надежност, нашите професионални истржеувачи на дим се идеалниотизбор.
Главнитекарактеристики: 700°C аспирација, 6 години гаранција и 3800 M³/h снага на аспирација.

Нашата колекција се проширува и на различни истржеувачи изработени од висококвалитетниматеријали, вклучувајќи инокси бакар.

Аспираториза камини"инокс": Истржеувачите од инокс вклучуваат модерна елеганција и сеизградени да издржатпредизвиците на времето, обезбедувајќи ефикасна аспирација и стилскаизведба.

Електричен аспирафум со 6брзини, целосно изработен од инокс Aisi 304. За благоденство на неговата структура,аспирафумот одолева накорозијата предизвикана од атмосферските влијанија и морската сол, за подолга траење.Моторна сила 3800m³/h,инсталирање на секоја големина на димниот канал. Тиракаминиот е отпорен до 700°C, во случајна пожар.

Аспиратори за камини"бакар":Наспроти тоа, бакарните истржеувачи не само ја рефлектираат класичната убавина, туку и имаати карактеристики наотпорност преку времето.
Бакарниот аспирафум коминскиот врв е топ модел на електричнитеаспирафуми на Gemi.Целосно изработен од инокс Aisi 304, за да издржи на атмосферските влијанија и морската сол.Внимание се обрна и наестетиката, благодарение на бакарната плоча. Како професионалниот модел "маварска глава",аспира 3800m³/h ииздржува до 700°C. Решавањето на проблемот со димот е гарантирано. Идеален за камини, печки,барбекјуа, печки итн.Гаранција за целата структура на тиракаминиот во рок од 10 години.

Купи сега!.