Вентилатор за оџак: 100% Произведено во Италија вистинско решение за отстранување на чадот од оџакот

Дали имате камин, шпорет или скара од која се чади? Решението за вашиот проблем се вентилаторите за оџаци Gemi Elettronica. Дисперзијата на испарувањата што се создаваат со согорување на дрво е многу досадна и потенцијално опасна.

Со Gemi извлекувачите на чад од оџакот инсталирани на надворешниот оџак ќе можете да го решите секој проблем поврзан со бегството на чад и неговата дисперзија во затворен простор, ќе можете да го елиминирате непријатниот мирис на чад и да му дозволите на оџакот да работи правилно.

 

Read more »

Aspiratore Baseоџакот вентилатор Покривни вентилатори принуден нацрт со вентилатор Fansубители на висока температура отпорни на топлина за сауна принуден нацрт со вентилатор вентилатори за оџакот вентилатори за отстранување за чад екстрактор вентилатор качулка Gemi
  • -39,94%
  Основниот модел на правосмукалката на оџаци е извлекувач на чад што го отстранува чадот од оџаци печки скари шпорети и многу други. Исто така наречен електричен извлекувач на чад или бришач на оџаци, тој е опремен со 6- брзински регулатор што ќе го направи провевот во вашиот оџак одличен... Отпорен до 300 степени.. 3...
  299,00 €497,80 €Редовна цена-39,94% offЦена
  Aspiratore Baseоџакот вентилатор Покривни вентилатори принуден нацрт со вентилатор Fansубители на висока температура отпорни на топлина за сауна принуден нацрт со вентилатор вентилатори за оџакот вентилатори за отстранување за чад екстрактор вентилатор качулка Gemi
   • -39,94%
   Основниот модел на правосмукалката на оџаци е извлекувач на чад што го отстранува чадот од оџаци печки скари шпорети и многу други. Исто така наречен електричен извлекувач на чад или бришач на оџаци, тој е опремен со 6- брзински регулатор што ќе го направи провевот во вашиот оџак одличен... Отпорен до 300 степени.. 3...
   299,00 €497,80 €Редовна цена-39,94% offЦена
   Aspiratore ProfessionaleFansубители на висока температура отпорни на топлина за сауна принуден нацрт со вентилатор вентилатори за оџакот вентилатори за отстранување за чад екстрактор вентилатор качулка Gemi Elettronica
    • -44,41%
    Професионален модел на правосмукалка за оџаци е електричен извлекувач на чад што е идеално решение за решавање на проблемот со чадот во вашиот камин, печка на пелети,шпорет во ресторант или пицерија.Исто така познат како правосмукалка за оџак или дувач на оџакот, може да поднесе оган од оџакот, правејќи го провевот на вашиот оџак одличен ... <ul...
    399,00 €717,80 €Редовна цена-44,41% offЦена
    Aspiratore ProfessionaleFansубители на висока температура отпорни на топлина за сауна принуден нацрт со вентилатор вентилатори за оџакот вентилатори за отстранување за чад екстрактор вентилатор качулка Gemi Elettronica
     • -44,41%
     Професионален модел на правосмукалка за оџаци е електричен извлекувач на чад што е идеално решение за решавање на проблемот со чадот во вашиот камин, печка на пелети,шпорет во ресторант или пицерија.Исто така познат како правосмукалка за оџак или дувач на оџакот, може да поднесе оган од оџакот, правејќи го провевот на вашиот оџак одличен ... <ul...
     399,00 €717,80 €Редовна цена-44,41% offЦена
     ASPIRATORE PER CAMINO in ACCIAIO Professionale Aspirafumo Elettrico Tiracamino Tirafumo Fumaiolo Comignolo per Caminetto o barbeASPIRATORE PER CAMINO in ACCIAIO Professionale Aspirafumo Elettrico Tiracamino Tirafumo Fumaiolo Comignolo per Caminetto o Bbq
      • -43,73%
      Професионалната правосмукалка за оџаци поднесува дури и оган во оџакот со висока температура до 700 степени . Благодарејќи на 6 брзинскиот уред за контрола доставен со апаратот,може да се регулира одличен провев дури и во нерамен оџак. Отпорен до 700 степени. 8 години гаранција До 3800 m3/h (опремен со 6 брзински...
      449,00 €798,00 €Редовна цена-43,73% offЦена
      ASPIRATORE PER CAMINO in ACCIAIO Professionale Aspirafumo Elettrico Tiracamino Tirafumo Fumaiolo Comignolo per Caminetto o barbeASPIRATORE PER CAMINO in ACCIAIO Professionale Aspirafumo Elettrico Tiracamino Tirafumo Fumaiolo Comignolo per Caminetto o Bbq
       • -43,73%
       Професионалната правосмукалка за оџаци поднесува дури и оган во оџакот со висока температура до 700 степени . Благодарејќи на 6 брзинскиот уред за контрола доставен со апаратот,може да се регулира одличен провев дури и во нерамен оџак. Отпорен до 700 степени. 8 години гаранција До 3800 m3/h (опремен со 6 брзински...
       449,00 €798,00 €Редовна цена-43,73% offЦена
       ASPIRATORE PER CAMINO in RAME Professionale Aspirafumo Elettrico Tiracamino Tirafumo Fumaiolo Comignolo per Caminetto o barbecueоџакот вентилатор Покривни вентилатори Fansубители на висока температура отпорни на топлина за сауна принуден нацрт со вентилатор вентилатори за оџакот вентилатори за отстранување за чад екстрактор вентилатор качулка Gemi Elettronica
        • -44,43%
        Бакарниот модел на аспиратор за оџак е професионален аспиратор за чад што е монтиран на надворешниот канал и служи да го подобри провевот во Вашиот оџак. Тоа е за Gemi Elettronica врв во достигнувањата во производството на извлекувачи на чад во поглед на техничките карактеристики (единстен со AISI 304 елементи од НЕРЃОСУВАЧКИ ЧЕЛИК ) и естетика ( делови од прав...
        499,00 €898,00 €Редовна цена-44,43% offЦена
        ASPIRATORE PER CAMINO in RAME Professionale Aspirafumo Elettrico Tiracamino Tirafumo Fumaiolo Comignolo per Caminetto o barbecueоџакот вентилатор Покривни вентилатори Fansубители на висока температура отпорни на топлина за сауна принуден нацрт со вентилатор вентилатори за оџакот вентилатори за отстранување за чад екстрактор вентилатор качулка Gemi Elettronica
         • -44,43%
         Бакарниот модел на аспиратор за оџак е професионален аспиратор за чад што е монтиран на надворешниот канал и служи да го подобри провевот во Вашиот оџак. Тоа е за Gemi Elettronica врв во достигнувањата во производството на извлекувачи на чад во поглед на техничките карактеристики (единстен со AISI 304 елементи од НЕРЃОСУВАЧКИ ЧЕЛИК ) и естетика ( делови од прав...
         499,00 €898,00 €Редовна цена-44,43% offЦена
         ASPIRATORE BASE Tirafumo Tiracamino Aspirafumo Comignolo Fumaiolo Torrino Elettroaspirafumo per camini caminetti barbecue forniASPIRATORE BASE TONDO Gemi Tirafumo Tiracamino Aspirafumo elettrico Comignolo Fumaiolo per camini barbecue
          • -40,68%
          Основен модел на правосмукалка за оџак е извлекувач на чад што го отстранува чадот од оџаците печките скарите шпоретите и уште многу други. Исто така наречен електричен извлекувач или бришач на оџаци тој е опремен со 6 брзински регулатор што ќе го направи провевот во Вашиот оџак одличен... Отпорен до 300 степени. 3...
          319,00 €537,80 €Редовна цена-40,68% offЦена
          ASPIRATORE BASE Tirafumo Tiracamino Aspirafumo Comignolo Fumaiolo Torrino Elettroaspirafumo per camini caminetti barbecue forniASPIRATORE BASE TONDO Gemi Tirafumo Tiracamino Aspirafumo elettrico Comignolo Fumaiolo per camini barbecue
           • -40,68%
           Основен модел на правосмукалка за оџак е извлекувач на чад што го отстранува чадот од оџаците печките скарите шпоретите и уште многу други. Исто така наречен електричен извлекувач или бришач на оџаци тој е опремен со 6 брзински регулатор што ќе го направи провевот во Вашиот оџак одличен... Отпорен до 300 степени. 3...
           319,00 €537,80 €Редовна цена-40,68% offЦена
           ASPIRATORE PROFESSIONALE Tirafumo Tiracamino Aspirafumo Comignolo Fumaiolo Torrino Elettrico per camini caminetti barbecue stufeASPIRATORE PROFESSIONALE TONDO Gemi Elettronica Tirafumo Tiracamino Aspirafumo Elettrico Comignolo Per Camini Barbecue
            • -44,71%
            Професионалниот модел на правосмукалка за оџак е електричен извлекувач на чад што е идеално решение за решавање на проблемот со чад од вашето огниште печка на пелети ресторантски шпорет или пицерија. Исто така е познат како правосмукалка за оџаци или влечач на оџак, тоа исто така може да поднесе оган во оџакот и го прави провевот во вашиот оџак одличен... <ul...
            419,00 €757,80 €Редовна цена-44,71% offЦена
            ASPIRATORE PROFESSIONALE Tirafumo Tiracamino Aspirafumo Comignolo Fumaiolo Torrino Elettrico per camini caminetti barbecue stufeASPIRATORE PROFESSIONALE TONDO Gemi Elettronica Tirafumo Tiracamino Aspirafumo Elettrico Comignolo Per Camini Barbecue
             • -44,71%
             Професионалниот модел на правосмукалка за оџак е електричен извлекувач на чад што е идеално решение за решавање на проблемот со чад од вашето огниште печка на пелети ресторантски шпорет или пицерија. Исто така е познат како правосмукалка за оџаци или влечач на оџак, тоа исто така може да поднесе оган во оџакот и го прави провевот во вашиот оџак одличен... <ul...
             419,00 €757,80 €Редовна цена-44,71% offЦена
             ASPIRATORE PER CAMINO in ACCIAIO Canna fumaria Tonda Aspirafumo Elettrico Tiracamino Tirafumo Comignolo per Caminetto Barbecue GASPIRATORE PER CAMINO in ACCIAIO Canna fumaria Tonda Aspirafumo Elettrico Tiracamino Tirafumo Comignolo per Caminetto Barbecue G
              • -45,34%
              Професионалниот аспиратор за оџак поднесува оган дури и до 700 степени. Благодарејќи на 6 брзинскиот уред за контрола доставен со апаратот, може одлично да го регулира провевот дури и во случај кога оџакот е нерамен. Отпорен до 700 степени. 8 години гаранција До 3800 m3/h (опремен со 6 брзински регулатор) ...
              501,80 €918,00 €Редовна цена-45,34% offЦена
              ASPIRATORE PER CAMINO in ACCIAIO Canna fumaria Tonda Aspirafumo Elettrico Tiracamino Tirafumo Comignolo per Caminetto Barbecue GASPIRATORE PER CAMINO in ACCIAIO Canna fumaria Tonda Aspirafumo Elettrico Tiracamino Tirafumo Comignolo per Caminetto Barbecue G
               • -45,34%
               Професионалниот аспиратор за оџак поднесува оган дури и до 700 степени. Благодарејќи на 6 брзинскиот уред за контрола доставен со апаратот, може одлично да го регулира провевот дури и во случај кога оџакот е нерамен. Отпорен до 700 степени. 8 години гаранција До 3800 m3/h (опремен со 6 брзински регулатор) ...
               501,80 €918,00 €Редовна цена-45,34% offЦена
               ASPIRATORE PROFESSIONALE Tirafumo Tiracamino Aspirafumo Comignolo Fumaiolo Torrino Elettrico per camini caminetti barbecue stufeASPIRATORE PER CAMINO Gemi Elettronica in RAME Canna fumaria Tonda Aspirafumo Elettrico Tiracamino Tirafumo Comignolo per Camine
                • -45,83%
                Бакарниот модел на аспиратор за оџак е професионален аспиратор за чад што се монтира на надворешниот оџак и служи да го подобри провевот во вашиот оџак. Тоа е на Gemi Elettronica врвот во достигнувањата во производството на извлекувачи на чад во поглед на техничките карактеристики (единствен со AISI 304 елементи од НЕРЃОСУВАЧКИ ЧЕЛИК ) и убав ( делови од прав бакар)...
                551,50 €1.018,00 €Редовна цена-45,83% offЦена
                ASPIRATORE PROFESSIONALE Tirafumo Tiracamino Aspirafumo Comignolo Fumaiolo Torrino Elettrico per camini caminetti barbecue stufeASPIRATORE PER CAMINO Gemi Elettronica in RAME Canna fumaria Tonda Aspirafumo Elettrico Tiracamino Tirafumo Comignolo per Camine
                 • -45,83%
                 Бакарниот модел на аспиратор за оџак е професионален аспиратор за чад што се монтира на надворешниот оџак и служи да го подобри провевот во вашиот оџак. Тоа е на Gemi Elettronica врвот во достигнувањата во производството на извлекувачи на чад во поглед на техничките карактеристики (единствен со AISI 304 елементи од НЕРЃОСУВАЧКИ ЧЕЛИК ) и убав ( делови од прав бакар)...
                 551,50 €1.018,00 €Редовна цена-45,83% offЦена
                 Comignolo artigianale artistico aspirafumo in argilla refrattaria 100 % Made in Italy Gemi ElettronicaComignolo artistico con aspirafumo in argilla refrattaria Made in Italy comignolo artigianale in terracotta in muratura Gemi
                  -0,00 €
                  COMIGNOLO ARTISTICO IN ARGILLA REFRATTARIA PER CANNA FUMARIA artigianale 100% Made in Italy Gemi Elettronica Comignolo artigianale in muratura artigianale made in italy Comignolo aspirante prefabbricato interracotta Aspirafumo per camini a legna, tirafumo, tiracamino, aspirafumo
                  479,00 €Цена
                  Comignolo artigianale artistico aspirafumo in argilla refrattaria 100 % Made in Italy Gemi ElettronicaComignolo artistico con aspirafumo in argilla refrattaria Made in Italy comignolo artigianale in terracotta in muratura Gemi
                   -0,00 €
                   COMIGNOLO ARTISTICO IN ARGILLA REFRATTARIA PER CANNA FUMARIA artigianale 100% Made in Italy Gemi Elettronica Comignolo artigianale in muratura artigianale made in italy Comignolo aspirante prefabbricato interracotta Aspirafumo per camini a legna, tirafumo, tiracamino, aspirafumo
                   479,00 €Цена
                   Comignolo artistico con aspirafumo in argilla refrattaria Made in Italy comignolo artigianale in terracotta in muratura GemiComignolo artistico bianco con aspirafumo in argilla refrattaria Made in Italy artigianale in terracotta in muratura Gemi
                    -0,00 €
                    COMIGNOLO ARTISTICO IN ARGILLA REFRATTARIA PER CANNA FUMARIA artigianale - Colore Bianco 100% Made in Italy Gemi Elettronica Comignolo artigianale in muratura artigianale made in italy Comignolo aspirante prefabbricato interracotta Aspirafumo per camini a legna, tirafumo, tiracamino, aspirafumo ...
                    479,00 €Цена
                    Comignolo artistico con aspirafumo in argilla refrattaria Made in Italy comignolo artigianale in terracotta in muratura GemiComignolo artistico bianco con aspirafumo in argilla refrattaria Made in Italy artigianale in terracotta in muratura Gemi
                     -0,00 €
                     COMIGNOLO ARTISTICO IN ARGILLA REFRATTARIA PER CANNA FUMARIA artigianale - Colore Bianco 100% Made in Italy Gemi Elettronica Comignolo artigianale in muratura artigianale made in italy Comignolo aspirante prefabbricato interracotta Aspirafumo per camini a legna, tirafumo, tiracamino, aspirafumo ...
                     479,00 €Цена
                     SCHORNSTEIN VENTILATOR RAUCHSAUGER Schornsteinaufsätze Rauchabsauger für den kamin Schornstein Kaminofen GrundmodellComignolo artigianale artistico aspirafumo in argilla refrattaria 100 % Made in Italy Gemi Elettronica
                      -0,00 €
                      COMIGNOLO ARTISTICO IN ARGILLA REFRATTARIA PER CANNA FUMARIA artigianale 100% Made in Italy Gemi Elettronica Comignolo artigianale in muratura artigianale made in italy Comignolo aspirante prefabbricato interracotta Aspirafumo per camini a legna, tirafumo, tiracamino, aspirafumo
                      49,00 €Цена
                      SCHORNSTEIN VENTILATOR RAUCHSAUGER Schornsteinaufsätze Rauchabsauger für den kamin Schornstein Kaminofen GrundmodellComignolo artigianale artistico aspirafumo in argilla refrattaria 100 % Made in Italy Gemi Elettronica
                       -0,00 €
                       COMIGNOLO ARTISTICO IN ARGILLA REFRATTARIA PER CANNA FUMARIA artigianale 100% Made in Italy Gemi Elettronica Comignolo artigianale in muratura artigianale made in italy Comignolo aspirante prefabbricato interracotta Aspirafumo per camini a legna, tirafumo, tiracamino, aspirafumo
                       49,00 €Цена
                       Cavo resistente alle alte temperature per aspiratore, aspirafumo, tirafumo, fumaiolo, camino, barbecue, pizzeriaRotolo di cavo resistente alle alte temperature per aspiratore Aspirafumo Tirafumo Fumaiolo Camino Barbecue Pizzeria
                        Кабелот што е отпорен на високи температури е специјален силиконски кабел обложен со флексибилна челична обвивка што е отпорна на температури од над 350 степени Целзиусови. Должините на кабелот што може да се земе се 5 метри, 10 метри, 15 метри, 20 метри, се до максимални 30 метри. Пример: Ако сакате да купите 5 метри, од...
                        30,50 €Цена
                        Cavo resistente alle alte temperature per aspiratore, aspirafumo, tirafumo, fumaiolo, camino, barbecue, pizzeriaRotolo di cavo resistente alle alte temperature per aspiratore Aspirafumo Tirafumo Fumaiolo Camino Barbecue Pizzeria
                         Кабелот што е отпорен на високи температури е специјален силиконски кабел обложен со флексибилна челична обвивка што е отпорна на температури од над 350 степени Целзиусови. Должините на кабелот што може да се земе се 5 метри, 10 метри, 15 метри, 20 метри, се до максимални 30 метри. Пример: Ако сакате да купите 5 метри, од...
                         30,50 €Цена
                         29,90 €99,67 €Редовна цена-70% offЦена
                         ESTENSIONE DI GARANZIA GEMI PER ASPIRATORI PER CAMINI - Gemi Market
                         29,90 €99,67 €Редовна цена-70% offЦена
                         ESTENSIONE DI GARANZIA GEMI PER ASPIRATORI PER CAMINI - Gemi Market
                          • -70%
                          Продолжување на гаранцијата Gemi “CARE PACK” Од списокот можете да изберете колку години сакате помеѓу 3 и 5 години.
                          29,90 €99,67 €Редовна цена-70% offЦена
                          ESTENSIONE DI GARANZIA GEMI PER ASPIRATORI PER CAMINI - Gemi Market
                           • -70%
                           Продолжување на гаранцијата Gemi “CARE PACK” Од списокот можете да изберете колку години сакате помеѓу 3 и 5 години.
                           29,90 €99,67 €Редовна цена-70% offЦена

                           Questions and Answers

                           Која е разликата помеѓу различните модели на екстрактори на чад?

                           Основниот модел има вшмукување капацитет од 2500 m³ / h, 3-годишна гаранција и може да издржи до 300 степени. Професионалниот модел може да издржи до 700 степени (затоа, исто така, во случај на оган оган) и се препорачува ако имате оџак помал од 3 метри. Исто така, има 6-годишна гаранција и смрди во 3800 m³ / h. Моделот на челик е вграден целосно во нерѓосувачки челик AISI 304, материјал кој обезбедува поголем отпор кон корозија и соленост и затоа со текот на времето. Таа има вшмукување моќ од 3800m³ / h и отпор до 700 °, загарантирана за 8 години. На врвот на опсегот понуден од Gemi е професионален модел на бакар, отпорен до 700 °, со 10-годишна гаранција и способен за цицање 3800 m³ / h. Фан од нерѓосувачки челик се спротивставува на корозија и соленост. Таа е целосно насликана однадвор (вклучувајќи ја и основата) и затоа е погодна за оние кои бараат повеќе естетски пријатен производ.

                           Дали вентилаторот за екстракција на оџакот исто така извлекува топлина?

                           Нашиот електричен чад екстрактор има 6-брзински регулатор, така што само треба да го поставите на брзини од 1-2 за да помогнете во извлекувањето на чад природно, но не и топлина. Во суштина, на првите две брзини, ние не се менуваме на било кој начин нормално функционирање на камин, кој нормално би растел многу мала количина на топлина во чадот што се издигал во цевката за излив. Фан на Gemi Chimney го цица чадот што инаку ќе влезе во куќата и затоа, секако, нема да произведе никакви топлински извори за внатрешната средина. Јасно е дека ако вентилаторот на оџакот не функционира на шестата брзина (обично со оваа брзина се користи за промена на воздухот во просториите, за да помогне да се стартуваат пожарите или да го цицаат пепелта), со 2500m³ / h (основни) - 3800m³ / h (про) Тоа ќе биде толку моќно што исто така ќе ја всади топлината, бидејќи ќе ја зголеми брзината на согорување на дрвото и, следствено, делумно ќе ја намали топлината. Научните студии покажаа дека екстракторот за чад од GMI може да ја контролира загубата на топлина, така што е препорачливо да се користи оџак за да се спречи загубата на топлина. Ова може да се види во милиони задоволни клиенти ширум светот од 1983 година, кога беше создаден првиот фанови на Gemi Chinney.

                           Која е големината на екстрактор за чад од оџакот?

                           Основата на вентилаторот за електричен оџак е стандардна 43x43 cm, висината е 35 см, без загради. Со оглед на загради тоа е 50 см. За поспецифични мерења, дијаграм прикажување на мерењата на секој поединечен дел од електричниот кабен екстрактор вентилатор е достапен на нашата веб страница.

                           Дали вентилаторот за екстрактор на електричен камин се користи за намалување на чад?

                           Функцијата на екстрактор на чад е да го регулира нацртот на оџакот, со цел да се реши проблемот со чад во оџакот, печката, шпоретот, скара и да се репродуцира природниот нацрт на оџакот.

                           Како да се соберат Gemi екстрактор чад екстрактор?

                           Собранието на оџакот чад екстрактор е do-it-себе. Погледнете го упатството за упатството на производот за да го собрате лицето на оџакот. Ако наидете на проблеми со инсталацијата на вентилаторот за екстрактор, можете да побарате помош од електричар или ѕидар. Ако имате било какви сомневања за инсталацијата на производот (на пр. Поврзување на жици, регулатор за брзина итн.) Нашите специјализирани техничари ќе ви бидат на располагање преку е-пошта, разговор или телефон.

                           Со квадратна оџак и внатрешна цевка, кој модел треба да го купам?

                           Ако имате квадратна оџак со цевка со иста висина како ѕидарска, прво мора да го затворите јазот помеѓу цевката и ѕидарството, а потоа да го инсталирате навивачот на оџакот директно на ѕидарството. Слично на тоа, ако цевката е само неколку сантиметри (или инчи) висока, цевката мора да се доведе до иста висина како ѕидарството. Во оваа ситуација треба да го купите моделот на вентилаторот на оџакот со квадратна основа, прилагодлив и за правоаголен оџак.

                           Може ли да го инсталирам екстракторот за чад директно во оџакот?

                           Можно е, но мора да ги разгледате димензиите на навивачите на оџакот. Инсталирањето на изложбата на чад може да се направи на два начина: Елиминирање на капакот на оџакот, а потоа инсталирање на вентилаторот на оџакот, или вметнување во внатрешноста на оџакот на оџакот чад екстрактор, нарачување во овој случај чад екстрактор без капа.

                           Дали е можно да се води кабелот во оџакот?

                           Да, тоа е можно. Постојат два начини да се направи електричното поврзување: со 3 x 1.5 кабел (за да се изврши надвор од оџакот до регулаторот за брзина) со цел да се продолжи првиот метар прикачен на вентилаторот на оџакот. Или можете да направите внатрешна врска со оџакот со нашиот висок температурен отпорен кабел, кој можете да го купите одделно со избирање на саканата количина во опаѓачкото мени според колку метри ви треба.

                           Колку долго можам да го напуштам екстракторот за чад од оџакот?

                           Нема временско ограничување. Екстракторот за чад од оџакот може да работи цел ден без никаков проблем.

                           На кое растојание од пламенот треба да биде поставен вентилаторот на оџакот?

                           Професионалниот вентилатор за камини може да се инсталира на било која висина, дури и на обоени од 1 метар. Од друга страна, основниот модел на навивачите на оџакот се препорачува за оџаци над 3 метри.

                           Ако моќта излегува, а вентилаторот на оџакот се исклучува, дали го приклучува излезот за чад?

                           Не, вентилаторот на оџакот не го приклучува штекерот за чад ако е исклучен. Поради оваа причина е можно да се вклучи навивачот на оџакот само во одредени ситуации, на пример, кога ќе се подигне вратата на шпоретот или во случај на силен ветер.

                           Ако врне дожд, водата ќе влезе во оџакот?

                           Не, основата на екстракторот за чад од оџакот е зголемена за да се спречи инфилтрацијата на водата во случај на дожд.

                           Дали вентилаторот на оџакот го решава проблемот, исто така, во случај на силен ветер?

                           Секако, нашиот оџак фан е погоден во случај на силен ветер, бидејќи го решава проблемот на чад.

                           Може ли да се монтира на многу висок оџак?

                           Да, благодарение на всисната моќ на навивачите на оџакот нема проблем дури и на оџаци подолги од 50 метри.

                           Може ли да се монтира на тркалезна база?

                           Да, ние ги доставуваме адаптерите за кружни дупки (оние наведени во паѓачкото мени на производот). За да нарачате адаптерот, едноставно изберете го кружниот грип и изберете ја големината на адаптерот што сакате да го купите од опаѓачкото мени. Треба да го земете во предвид надворешниот дијаметар, бидејќи нашиот адаптер за дупки се вклопува надворешно на својот излез. Ако оџакот има надворешен дијаметар од 25 см, идеалниот адаптер за оџак ќе биде 25 см во паѓачкото мени.

                           Дали оџакот е екстрактор на чад бучна?

                           Не. Фан за оџакот молчи по секоја брзина. Се разбира, ако го поставите на шестата брзина, вентилаторот прави повеќе од 1300 револуции во минута, така што ќе слушнете мал звук за потпевнување. Но, за решавање на проблемот со чад, вентилаторот треба да се користи при мали брзини, од првата брзина до третата брзина. На овие брзини притисокот на звукот не надминува 38 dB, i.e. нула бучава.

                           Колку го тежат обожавателот на оџакот?

                           Тежината на вентилаторот, со исклучок на регулаторот за брзина, е околу 20 кг.

                           Каде треба да се инсталира регулаторот на оџакот?

                           Регулаторот на вентилаторот на оџакот за камини мора да биде поврзан со тековната 220 V и може да се инсталира во било која област, важно е тоа што не е поставена во близина на изворите на топлина. Всушност, во регулаторот на навивачот на оџакот има трансформатор кој работи на високи температури.

                           Неодамна го купив навивачот на оџакот, кога го вклучав на првата брзина што не функционира, зошто?

                           Не постои проблем, чадот екстрактор работи нормално. Фан за оџакот е дизајниран за да обезбеди нормално вклучување на внатрешните лежишта. Навивачот првично треба да се стартува со поголеми брзини и по неколку минути може да се префрли на помали брзини. Овој начин на работа треба да се следи само за првиот месец, по што исто така ќе работи со помали брзини.