Електрична ограда за коњи

Електрична ограда за коњи

Електричната ограда за коњ може да биде вистинското решение благодарение на практичноста и економичноста.

Со текот на времето, се повеќе одгледувачи ширум светот, како алатка за чување на своите животни, ја користат електричната ограда. Тоа е сè почесто користена алатка бидејќи е лесно прилагодлива на секоја потреба. Може да се изгради за:

• долги или кратки огради,
• фармски или диви животни,
• земјиште со струја од 220 V или без струја со помош на батериски уред од 12 V.
Коњите секако се меѓу животните на фармата за кои сè почесто се користи електричната ограда.

Електрична ограда за коњи: кои материјали да се користат?
Изградбата на електрична ограда за коњи бара некои мали разлики во однос на другите животни, пред сè за материјалите што ќе се користат.

Всушност, за коњите е неопходно да се постави ограда со повисоки столпчиња од другите животни, затоа произлегува дека дури и висината на линиите на жицата или лентата мора да се разликува од стандардите што се користат за другите животни.

Препорачаните висини за коњи се:

• прва линија 85 cm од земјата
• втора линија 140 cm од земјата
Затоа, исто така, пресметувајќи ја длабочината во која треба да се вметне влогот во земјата, неопходно е да се користат колци долги околу 2 метри.

Gemi Elettronica: нашите решенија за електричната ограда за коњи
Меѓу производите за електрични огради достапни за Gemi Elettronica, покрај 220 V или 12 V батерии и изолатори за дрвени столбови и железни столбови, има и различни видови на жица и лента.

Жицата, делот од 4 mm², се препорачува за коњи, или мрежницата е посоодветна.

Коњот е всушност животно со малку помалку развиен вид од оној на другите животни; затоа, поголемата дебелина на мрежницата му олеснува на животното да ја види електричната ограда околу неа.

Gemi Elettronica зад себе има долга историја во светот на електричните огради, нејзините производи се сертифицирани според законот и јасно се направени во Италија.

Gemi Elettronica е најдоброто решение за вашата електрична ограда за коњи.

Производи достапни директно на овој линк.

Продуктите во гамата на електричната ограда на Геми

Во Геми, нашата компанија, можете да најдете не само широк избор на води заелектрична ограда, туку и разновидност на електрификатори, кои нудат цели 5 различнитипови, секој соспецифични карактеристики и уникатни предности:

Електрификатори од 220V со струја со перфектно и безбеднофункционирање за огради до 5 км;

Електрификатор од 220V со струја со перфектно и безбеднофункционирање за огради до 8 км;

Електрификатор од 12V/220V на батерија со перфектно и безбеднофункционирање за огради до5 км и 6J;

Електрификатор од 12V/220V на батерија опремен со 2 батерии заперфектно и безбеднофункционирање за огради до 5 км и 6J;

Електрификатор од 12V/220V на батерија опремен со соларен панел соперфектно и безбеднофункционирање за огради до 5 км и 6J.

Покрај тоа, нудиме широк спектар на висококвалитетни електрични жици и ленти, заедно соизолатори дизајнирани да сеприлагодат на секој вид на поддршка што ќе ја изберете за вашата електрична ограда:

Изолатори за дрвени столбови;

Изолатори за железни столбови;

Изолатор со двоен кук;

Алатка за завртање и откривање на мандрили за изолатори на дрвенистолбови за електричнаограда.

Ние во Геми се издвојуваме од конкуренцијата благодарение на петдесетгодишното искуство вооваа област и можноста даобезбедиме персонализирани решенија за специфичните потреби на секој клиент. Нашето вниманиекон клиентот еманијачко, обезбедувајќи целосна поддршка од моментот на купување, кој не престанува сомоментот на купување. Ниесме достапни по телефон на +390287165556, во чет или прекуе-пошта.

Предности од купување на Геми

  1. Бесплатна рекламација во рок од 100 денa;
  2. Брза испорака низ целиот свет;
  3. Сите производи се изработени од нас во Италија со висококвалитетни сировини;
  4. Сите производи се во согласност со законските безбедносни стандарди и имаат соодветнасертификација;
  5. Имаме повеќе од 5000 рецензии на најголемиот портал за рецензии во светот: Trustpilot;
  6. Нашиот четириесетгодишен опит е на ваша целосна располагање;
  7. Имаме скоро 1000 видео рецензии на порталот за видео рецензии TrustVideos, каде што имавидео сведоштва одкорисниците.

Купи сега!.